Kako izgleda nova kolekcija Kanye Westa?

09.09.2016.

Nakon brojnih kritika koje je isprovocirala Kanyeova revija, predstavljen je i službeni lookbook kolekcije izgrađene na nude nijansama

Početak Tjedna mode u New Yorku definitivno je obilježilo predstavljanje Kanyeove Yeezy kolekcije. Performans koji se sastojao od nepomično posloženih modela na vrućini rezultirao je padanjem nekoliko njih, a to nije bio jedini razlog zašto se neki modeli nisu uspjeli održati na nogama. Naime, i neke od cipela puštenih na pistu nisu bile dobro izrađene pa je tako jedna od manekenki ušla u povijest zbog svog junačkog ustrajanja u hodu i nakon puknuća potpetica:

Problem možda ne bi bio tako strašan da je modelima koji su padali, što od vrućine, što zbog obuće, barem netko priskočio u pomoć. Dakako, problem je nastao i oko kašnjenja revije na koju su glavne zvijezde – Kardashian i Jenner sestre – pristigle sat i pol nakon zakazanog početka. To je, dakako, razljutilo cijelu svitu modnih novinara i urednika koji se u svojim osvrtima dan nakon nisu libili kritizirati repera/dizajnera.

 

Kendall, Kim i Kylie prije revije

Kendall, Kim i Kylie prije revije

 

Uzrok kritikama bio je i casting poziv modelima objavljen netom prije revije u kojem su se isključivo tražili modeli “mješanih rasa”. Ni izložena odjeća nije pomogla cijeloj situaciji. Kanye je optužen za kopiranje samog sebe. Iako je njegova odjeća, kako je sam svojevremeno rekao, inspirirana “anonimnošću”, ponavljanje praktički identičnih odjevnih komada od prethodne sezone malo kome je zanimljivo. Pohvala mu sigurno ide zbog uvođenja različitih tonova nude nijansi, ali toj ideji dovinuli su se već mnogi prije njega.

 

Što na kraju ostaje? Nekoliko zanimljivih accessoiresa (prozirne PVC čizme i sock-boots stilski su zgoditak) i mnogo halabuke stvorene na račun njegovog i uže mu obitelji celebrity statusa. Doprinosa modi minimalno.

Foto: Fashion Gone Rogue

Pročitajte i...

Kanye West sprema operu?!

O čemu je riječ?

Što su Kim K i Kanye napravili u tajnosti?

Poseban događaj za poznati par

Kako je Kanye West rasplakao Beyonce?

Što se događalo iza kulisa kada je Kanye prekinuo Taylor Swift na VMA?

Kanye West patentira nedjeljnu misu

Sve u svrhu nove kolekcije

Kanye West otvara modni inkubator za mlade dizajnere

Nekad je i on sam bio mladi dizajner

▲ Povratak na vrh