Kako izgleda nova kolekcija Kanye Westa?

09.09.2016.

Nakon brojnih kritika koje je isprovocirala Kanyeova revija, predstavljen je i službeni lookbook kolekcije izgrađene na nude nijansama

Početak Tjedna mode u New Yorku definitivno je obilježilo predstavljanje Kanyeove Yeezy kolekcije. Performans koji se sastojao od nepomično posloženih modela na vrućini rezultirao je padanjem nekoliko njih, a to nije bio jedini razlog zašto se neki modeli nisu uspjeli održati na nogama. Naime, i neke od cipela puštenih na pistu nisu bile dobro izrađene pa je tako jedna od manekenki ušla u povijest zbog svog junačkog ustrajanja u hodu i nakon puknuća potpetica:

Problem možda ne bi bio tako strašan da je modelima koji su padali, što od vrućine, što zbog obuće, barem netko priskočio u pomoć. Dakako, problem je nastao i oko kašnjenja revije na koju su glavne zvijezde – Kardashian i Jenner sestre – pristigle sat i pol nakon zakazanog početka. To je, dakako, razljutilo cijelu svitu modnih novinara i urednika koji se u svojim osvrtima dan nakon nisu libili kritizirati repera/dizajnera.

 

Kendall, Kim i Kylie prije revije

Kendall, Kim i Kylie prije revije

 

Uzrok kritikama bio je i casting poziv modelima objavljen netom prije revije u kojem su se isključivo tražili modeli “mješanih rasa”. Ni izložena odjeća nije pomogla cijeloj situaciji. Kanye je optužen za kopiranje samog sebe. Iako je njegova odjeća, kako je sam svojevremeno rekao, inspirirana “anonimnošću”, ponavljanje praktički identičnih odjevnih komada od prethodne sezone malo kome je zanimljivo. Pohvala mu sigurno ide zbog uvođenja različitih tonova nude nijansi, ali toj ideji dovinuli su se već mnogi prije njega.

 

Što na kraju ostaje? Nekoliko zanimljivih accessoiresa (prozirne PVC čizme i sock-boots stilski su zgoditak) i mnogo halabuke stvorene na račun njegovog i uže mu obitelji celebrity statusa. Doprinosa modi minimalno.

Foto: Fashion Gone Rogue

Pročitajte i...

Kim Kardashian

Kim Kardashian prekinula bojkot društvenih mreža

Povratak je obilježila obiteljskim videom i jednom posebnom fotografijom

Božićna čestitka Kim i Kanyea

Točno onakva kakvu bismo i zamislili

Kanye West

Kanye West definitivno izgleda...razočarano!

Čini se kako su tračevi o navodnom krahu braku ipak istiniti

Kanye West i Donald Trump

Neočekivano druženje Kanye Westa i Donalda Trumpa

Što se to događa u svijetu utjecajnog repera?

Najpoznatiji reality par proživljava krizu?

Kim Kardashian i Kanye West pamte i sretnije dane

Kanye West

Kanye West pušten na kućnu njegu

Reper i trendseter napustio je bolnicu

▲ Povratak na vrh