Kako izgleda nova kolekcija Kanye Westa?

09.09.2016.

Nakon brojnih kritika koje je isprovocirala Kanyeova revija, predstavljen je i službeni lookbook kolekcije izgrađene na nude nijansama

Početak Tjedna mode u New Yorku definitivno je obilježilo predstavljanje Kanyeove Yeezy kolekcije. Performans koji se sastojao od nepomično posloženih modela na vrućini rezultirao je padanjem nekoliko njih, a to nije bio jedini razlog zašto se neki modeli nisu uspjeli održati na nogama. Naime, i neke od cipela puštenih na pistu nisu bile dobro izrađene pa je tako jedna od manekenki ušla u povijest zbog svog junačkog ustrajanja u hodu i nakon puknuća potpetica:

Problem možda ne bi bio tako strašan da je modelima koji su padali, što od vrućine, što zbog obuće, barem netko priskočio u pomoć. Dakako, problem je nastao i oko kašnjenja revije na koju su glavne zvijezde – Kardashian i Jenner sestre – pristigle sat i pol nakon zakazanog početka. To je, dakako, razljutilo cijelu svitu modnih novinara i urednika koji se u svojim osvrtima dan nakon nisu libili kritizirati repera/dizajnera.

 

Kendall, Kim i Kylie prije revije

Kendall, Kim i Kylie prije revije

 

Uzrok kritikama bio je i casting poziv modelima objavljen netom prije revije u kojem su se isključivo tražili modeli “mješanih rasa”. Ni izložena odjeća nije pomogla cijeloj situaciji. Kanye je optužen za kopiranje samog sebe. Iako je njegova odjeća, kako je sam svojevremeno rekao, inspirirana “anonimnošću”, ponavljanje praktički identičnih odjevnih komada od prethodne sezone malo kome je zanimljivo. Pohvala mu sigurno ide zbog uvođenja različitih tonova nude nijansi, ali toj ideji dovinuli su se već mnogi prije njega.

 

Što na kraju ostaje? Nekoliko zanimljivih accessoiresa (prozirne PVC čizme i sock-boots stilski su zgoditak) i mnogo halabuke stvorene na račun njegovog i uže mu obitelji celebrity statusa. Doprinosa modi minimalno.

Foto: Fashion Gone Rogue

Preporučujemo

Pročitajte i...

Beyoncé i Jay-Z prinovi u obitelji Kardashian poklonili narukvicu od 26 tisuća dolara

Kim i Kanye su u ponedjeljak dobili treće dijete koje je za njih rodila surogat majka, a pokloni za prinovu od njihovih bogatih prijatelja već su počeli stizati

Kim Kardashian i Kanye West dobili treće dijete

Kim Kardashian je danas na društvenim mrežama objavila da su ona i Kanye West dobili treće dijete

Tko je pravi autor Yeezy tenisica?

Kanye West se oslanjao na pomoć javnosti nepoznatog dizajnera koji stoji iza gotovo svake megauspješne Adidas tenisice

Kim Kanye

Kanye West lansirao liniju nakita

Nakit je premijerno nosila...Kim Kardashian!

Jedno sasvim sporty izdanje obitelji Kardashian West

Da, i oni se znaju opustiti kada je to potrebno

Što je Kanye pokazao u novoj Yeezy kolekciji?

Manjak originalnih ideja, ali originalan odabir modela

▲ Povratak na vrh