Prada u sudskom postupku zbog više od 700 aligatora

05.04.2018.

Talijanska dizajnerska kuća nalazi se u sudskim problemima zbog 700 mladih aligatora i 26 odraslih aligatora, a tužba protiv Prade teška je 2 milijuna dolara

Na Državnom sudu u Floridi tvrtka Capo-USA tvrdi da su sklopili ugovor s Pradom (i tvrtkom GNP Pelli) za kupnju koža i mladunaca američkih aligatora koje će Prada koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka.

Početak partnerstva s Pradom i Pradinim agentom GNP Pelli započeo je u 2013. godini, kad jetržište aligatorovih koža bilo vrlo izazovno i konkurentno, a bilo je gotovo nemoguće za inozemnu tvrtku poput Prade, uspješno razvijati odnose opskrbe samostalno. Za razliku od LVMH-a, Keringa i Hermesa koji se utrkuju kako bi osigurali svoje lance opskrbe putem dobavljača skupih materijala, uključujući dlaku vikunja, kože pitona i aligatora, Prada se okrenula Capo-USA-u da pronađe kvalitetne uzgajivače, olakša odnose, uključujući osiguravanje mladunaca za uzgajivače u SAD-u i olakša isporuke u tvornicu GNP Pelli u Italiji, piše The Fashion Law.

U zamjenu, Capo-USA bio bi plaćen za svakog izleglog mladunca i “platit će im se provizija od 5 posto na prodaju kože”. Capo USA tvrdi da su uspostavili opskrbni lanac aligatora u SAD-u za Pradu, ali onda su vidjeli da ih je Prada “izbacila” iz posla vrijednog više milijuna dolara. Capo-USA tvrdi da su samostalno organizirali transport 726 aligatora na farmu u Louisiani, koja bi uzgajala aligatore zbog krzna i kože za Pradu.

Kao rezultat toga, Capo-USA tvrdi da je GNP Pelli primio milijune dolara u aligatorovim kožama i nije platio proviziju Capo-USA-u, čime je izazvana šteta veća od 2 milijuna dolara koju oni traže u tužbi.

Prada je odgovorila na tužbu, tražeći da se predmet prebaci na Federalni sudu u Floridi, a potom u Milanu. O zaštiti aligatora koji su stradali u ovom procesu nitko se još nije oglasio.

Piše: A.D.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Trendseterice obožavaju gingham uzorak!

Kako uklopiti popularni gingham uzorak u svakodnevne kombinacija?

Što se dogodi kada se spoje Nike i Stranger Things?

Limitirana kolekcija koja odiše retro šarmom

20 slamnatih šešira koji će vam uljepšati ljeto

Ni ovo ljeto neće proći bez omiljenog modnog dodatka!

Za koga je Alyssa Coscarelli dizajnirala capsule kolekciju?

Što nam donosi suradnja trendseterice Alysse Coscarelli i brenda Petite Studio ?

20 kupaćih kostima neodoljivih ljetnih uzoraka

Sve što nam je potrebno za razigrano ljeto

▲ Povratak na vrh