Više je više

Accessoires
20.11.2013.

U trendu je masivni accessoires sličan srednjovjekovnom arsenalu, krune da i ne spominjemo, traže se megabroševi s motivima kukaca, privjesci s pozitivnim porukama...

Sredjnovjekovni motivi

Golemi križevi i pozlaćene krune (Dolce&Gabbana), ogrlice koje djeluju poput viteških oklopa (Jean-Paul Gaultier, Christopher Kane), narukvice ukrašene šiljcima (Versace, Gucci) i ekstravagantni ‘kavezi’ (Alexander McQueen) najdominantniji su motivi ovosezonskog accessoiresa koji izgleda kao da je stigao sa seta ‘Igre prijestolja’.

Dolce & Gabbana

Pozlaćene krune Dolce & Gabbane ukrašene staklom i kristalima Swarovski

Popularnost ‘srednjovjekovnih modnih dodataka’ najbolje ilustriraju krune Dolce&Gabbane, koje vjerojatno ne treba posebno predstavljati.

Načinjene su od pozlaćenog materijala, a ukrašene su kristalima Swarovski i staklom. Usprkos cijeni od tisuću do dvije i pol tisuće eura, na Net-a-Porteru se trenutačno ne mogu nabaviti, rasprodane su.

‘Optimistični’ accessoires

U tako ‘opasnoj’ i ‘ratobornoj’ konkruenciji modnih dodatka, Hedijeve grungerske ogrlice i narukvice ukrašene nizovima lančića s privjescima za Saint Laurent djeluju više nego pitomo.

Mnogo vedriju stranu ovosezonskog accessoiresa demonstriraju Lanvinovi masivni privjesci s pozitivnim porukama. Dizajner Alber Elbaz kroz njih zagovara ‘ljubav’ i ‘sreću’, autoironično progovara o uvijek poželjnom ‘cool’ stavu i samo povremeno zaziva ‘upomoć’.

Ukrasni bestijarij

Škorpioni, bumbari, pčelice, leptirići i ostali više-manje simpatični kukci krase goleme broševe Ungara, Lanvina i Driesa Van Notena. U kombinaciji s cvjetnim motivima ‘zuje’ i po naušnicama Roberta Cavallija.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Imaxtree.com, Net-a-porter.com

 

Pročitajte i...

Najpopularniji high street brend izbacio fantastičnu kolekciju cipela i torbi

Modni dodaci koji će savršeno nadopuniti naše proljetne outfite

Brend torbi koji će oduševiti sve ljubiteljice trendova

Pletene torbice ovoga su ljeta među najtraženijima, a ovaj brend dio svojih prihoda donira u humanitarne svrhe - "win-win"!

[FOTOGALERIJA] 20 torbi za poslovnu ženu

Donosimo vam izbor najzanimljivih i najizdržljivih poslovnih torbi

Remen torbice - praktičan ljetni trend

Modni dodatak koji ćete voljeti nositi

'Voćni' accessoire koji želimo u svojoj kolekciji

Šarene i zanimljive torbice osvojile su nas na prvi pogled

▲ Povratak na vrh