Udruga Nismo Same
Promo //

Udruga Nismo Same

Humanitarna akcija traje od 20. svibnja do 31. srpnja, a prikupljenim donacijama osiguravaju se sredstava za besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije. Tom prigodom je poznati hrvatski dizajner Zoran Aragović kreirao limitiranu kolekciju parea u dva dizajna.

U prostoru Udruge „Nismo same“ održana je press konferencija povodom početka 18. humanitarne akcije, kojom se prikupljaju donacijska sredstva za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ – besplatnog taksi prijevoza ženama oboljelim od raka na kemoterapije. Troškovi ovog projekta pokrivaju se isključivo donacijama, a Udruga je do sada osigurala više od 30.000 besplatnih taksi vožnji za 919 korisnica u vrijednosti od gotovo 280 tisuća eura.

„Znamo koliko je ženama teška borba protiv raka. Pogotovo kada su same, bez podrške i utjehe. Želimo olakšati ženama mučan period liječenja osiguravanjem besplatnih taksi prijevoza kako bi ih odvezli na kemoterapiju. Zahvaljujemo brojnim građanima, tvrtkama i prijateljima Udruge, koji podržavaju naš rad svojim donacijama. Ova 18. humanitarna akcija samo je dokaz koliko znači podrška tijekom teškog razdoblja. Uz nas – niste same“, izjavila je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

Veliki prijatelj Udruge je i poznati hrvatski dizajner Zoran Aragović, koji stoji iza imena BiteMyStyle, za ovu je prigodu kreirao limitiranu kolekciju parea u dva dizajna, čijom će se prodajom prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza. Osim parea, humanitarnom akcijom obuhvaćeni su i drugi proizvodi hrvatskih dizajnera te proizvodi s logom Udruge.

„Kontinuirano pratim i podržavam rad Udruge Nismo same. Radujem se što sam i sada imao priliku sudjelovati u ovoj 18. humanitarnoj akciji, a limitirana kolekcija parea u dva dizajna moj je skromni obol. Vjerujem da će veliki broj naših građana nastaviti prepoznavati značaj ovog genijalnog projekta te ga podržati kupnjom parea ili ostalih proizvoda Udruge“, kazao je Zoran Aragović, poznati dizajner.

„Riječima mi je teško opisati koliko mi je značila ova usluga i koliko mi je Udruga pomogla u najtežem periodu mog života. Pozivam sve da se uključe donacijom i podrže nastavak projekta“, izjavila je Gordana Barberić, jedna od korisnica taksi prijevoza, prilikom najave nove humanitarne akcije. 

Udruga Nismo same nedavno je proslavila svoj sedmi rođendan, a u godinama djelovanja broji mnoge uspješne projekte, kojima pružaju pomoć i podršku oboljelim ženama i njihovim obiteljima, kao što su: „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, „Ja sam snaga“, „Lila tjedan“, „U listopadu nosimo roza“, „Humanitarni buvljak“, „Niste sami – u spomen mami“ i drugi.

Lifestyle