Imaxtree by Launchmetrics
Imaxtree by Launchmetrics //

Parfem je nerijetko zadnja stvar o kojoj razmišljamo kada se spremamo na vlastito ili tuđe vjenčanje. Previše je razmišljanja otišlo u organizaciju, pripremu stolova, sređivanje dokumenata, pozivnica, odabir prstenja, cvijeće, poklone, vjenčanicu, odijela, kravate, manžete… tko bi u tome svemu imao vremena razmišljati o parfemima? Ipak, odabir terapeutskog parfema bi vam mogao dodatno smiriti živce, a zbog odabira nekog upečatljivog ili intenzivnog parfema ćete se svog najljepšeg dana sjećati svaki put kada ga ponovo nanesete. Ne zaboravite koliko su mirisi snažni elementi u ljudskoj psihi i koliko puta mogu uzrokovati osjetilnu impresiju, naviranje sjećanja i promjenu našeg raspoloženja. Ako niste imali vremena razmišljati o parfemu za svoj najljepši dan ili ne znate koji parfem staviti na sebe kao gost, imamo rješenja za vas!

Kao mladenka

Danas je vaš dan, a svi ćemo se složiti da se mladenki tada sve oprašta. Neovisno želite li ekstravagantan i intenzivan parfem ili svježiji i intimniji, on će definitivno ostati u sjećanju vaših uzvanika i vašeg partnera.

Ako vas općenito privlače intenzivniji parfemi ili za svoj najljepši dan želite podići dramatičnost na puno veću razinu, onda ne morate gledati dalje od parfema Viktora & Rolfa. Intenzivni parfemi su njihova specijalnost, a za vaše vjenčanje bismo definitivno preporučili Flowerbomb Nectar. Intenzivnija verzija kultnog parfema Flowerbomb u ovom izdanju u gornjim notama skriva barut, zelene note i bergamot. Osmantus, jasmin i narančin svijet u srednjim notama ga pretvaraju u interesantan buket koji zaokružuju vanilija, pačuli i tonka grah u donjim notama. Uz ovaj parfem će definitivno pristajati grandiozna vjenčanica i dramatičan buket koji će dodatno pojačati sveukupni dojam.

Viktor&Rolf - Flowerbomb Nectar

Viktor&Rolf - Flowerbomb Nectar

Ako vas s druge strane privlače intimniji parfemi i vašu ceremoniju planirate na otvorenom ili u prirodi, parfem Paris-Biarritz iz kuće Chanel je savršen odabir. Očaravajući parfem koji u svojim gornjim notama spaja slatke citruse poput mandarine, bergamota, limuna, grejpa i naranče će vam odmah popraviti raspoloženje. Srednje zelene note uz kombinaciju ljiljana i nerolija pojačavaju prirodni dojam, a mošus i pačuli u njegovim donjim notama će vas obaviti mistikom i romantikom.

Chanel - Paris Biarritz

Chanel - Paris Biarritz

Kao mladoženja

Mladoženja koji se svojoj mladenki želi pridružiti u dramatičnom i upečatljivom raspoloženju bi definitivno trebao odabrati nešto iz laboratorija Toma Forda. Tuscan Leather je parfem koji iza sebe ostavlja snažan, no sofisticiran trag uz svoje gornje note maline, šafrana i timijana. Začinskom otvaranju se u srednjim notama pridružuju jasmin i drvenaste smole, dok mu se u bazi nalaze intenzivne note kože, raznih drvenastih nota i baršuna.

Tom Ford - Tuscan Leather

Tom Ford - Tuscan Leather

Za one koji preferiraju lakši, no jednako upečatljiv parfem je siguran izbor Last day of summer iz Guccijeve niche linije. Linearnu kompoziciju čine note cedrovine, čempresa i pačulija, a pridružuju im se note muškatnog oraščića i zemljanog vetivera. Definitivno je savršen izbor za vjenčanja na otvorenom i manje ceremonije.

Gucci - Last day of summer

Gucci - Last day of summer

Kao djeveruša

Ako na nečije vjenčanje dolazite u izuzetno bitnoj ulozi djeveruše, već znate da mladenku ne biste smjeli zasjeniti ni po kojem pitanju, pa tako ni po pitanju odabira parfema. Srećom, postoji puno parfema koji će očarati sve oko vas, a koji istovremeno nisu previše napadni ili intenzivni. Jedan od takvih je Joy iz fenomenalne kuće Dior, te je uistinu radostan parfem idealan za svaku etapu vjenčanja vaše prijateljice. Otvaraju ga lagane citrusne note kojima se u sredini parfema pridružuju jasmin, ruža i breskva. Lagani mošus u kombinaciji s cedrovinom, sandalovinom i drvenim smolama u njegovoj bazi sve druge note spuštaju u prigodni i primjereni parfem.

Dior - Joy

Dior - Joy

Kao gošća

Dolazite li u ulozi gošće, definitivno uzmite u obzir parfem Blanche iz niche kuće Byredo. Blanche je nenapadan, svježi parfem koji se ističe svojom kvalitetom i trajnošću zbog koje ćete definitivno ostati zapamćeni do ranih jutarnjih sati. Otvaraju ga svježe note aldehida i slatke ruže, a u srednjim im se notama pridružuje ljubičica i cvijet naranče. Donje note mošusa i sandalovine će vam dati svježu, no upečatljivu auru.

Byredo - Blanche

Byredo - Blanche

Kao gost

Odlazite na vjenčanje i tražite sofisticiran, kvalitetan parfem koji će se na vašoj koži zadržati do ranih jutarnjih sati? Vjenčanje vašeg prijatelja ili prijateljice je usred ljeta na nehumanim temperaturama? Acqua di Gio je vaš najbolji prijatelj u tom slučaju. Kultni Armani parfem je bezvremenski klasik koji će se savršeno uklopiti u bilo koje vremenske uvjete. Gornje mu note čine osvježavajući citrusi, dok mu se u sredini pojavljuje interesantan voćni i cvjetni buket koji je opran notama mora. Pačuli, mahovina i mošus u njegovoj bazi mu produljuju trajnost na više sati, te ga iz svježeg razvijaju u profinjeni miris koji će impresionirati sve oko vas.

Giorgio Armani - Acqua di Gio

Giorgio Armani - Acqua di Gio

Kao dar

Parfem kao poklon na vjenčanju? Iako vam se to čini kao suluda ideja, luksuzna parfemska kuća Roja ima poklon setove koji će se definitivno istaknuti između svih ostalih. Enigma gift set dolazi s parfemskom verzijom i kolonjskom vodicom ovog mističnog i iznenađujuće nosivog parfema kojeg krasi bočica od kristala. Otvaraju ga note breskve i nerolija, a u srednjim su mu notama jasmin, geranium, ylang-ylang i lagana ruža. U blago puderastu, no izuzetno intenzivnu cjelinu ga zaokružuju vanilija, mošus, sandalovina i ambergris u donjim notama. Svestran, te izuzetno kvalitetan parfem je odličan poklon svim mladencima.

Roja - Enigma

Roja - Enigma

Ljepota