© Screenshot
© Screenshot //

© Screenshot

Zendaya nas je potpuno oduševila na Schiaparelli reviji visoke mode - nosila je custom made haute couture kreaciju koja joj je pristajala kao salivena, a dojam ne bi bio potpun da look nije pratila cool frizura. Poput futurističke ratnice, Zendaya je crnu kreaciju uskladila s kosom tamno smeđe nijanse kojoj novu dimenziju daje blago ljubičasti odsjaj. Ipak, frizura se najviše ističe po nepravilno odrezanim mikro šiškama i pramenovima potpuno ravne kose koji padaju s prednje strane. Frizuru možete pronaći pod nazivom jellyfish cut, a po Pinterestu se predviđa da će u 2024. biti veliki hit - pretraživanja su već porasla za 615 posto, no sama frizura nije toliko praktična za svakodnevni look. U slučaju Zendaye i ovog looka, dojam je stroga, pomalo cyber frizura koja se, s namjerom, uklopila u cijelu Schiaparelli kolekciju koja je inspirirana digitalnim svijetom i tehnologijom iz ere prije iPhonea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Zendaya je samo potvrdila da su mikro šiške najbolji beauty izbor za trenutke kada želite ostaviti wow dojam, a ovaj trend posljednjih sezona stalan je na beauty sceni. Kristen Stewart kao modna buntovnica često nosi šiške rezane iznad obrva, doduše na razbarušeni, edgy način, a u seksepilnom izdanju nosila ih je i Emily Ratajkowski. Olivia Rodrigo stilizirala je mikro šiške na Met Gali 2023. na vintage način, s dozom stila ludih dvadesetih, a zanimljivo će funkcionirati i u kombinaciji s bob frizurom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karen Elson (@misskarenelson)

Mikro šiške nisu za svakoga, no mogu se uklopiti u različite stilove što pokazuju izdanja slavnih dama koje su ih nosile na efektan, suvremen i sebi svojstven način. Pitanje je - kako ćete ih nositi, a ono druge je - hoćete li se usuditi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Ljepota