7 mudrosti o blagodatima starenja od žena koje to rade sa stilom

06.09.2020.

“Darling, learn these two words: Fuck. Off.” - Helen Mirren

Živimo u vremenu koje ne dopušta da opušteno starimo, osobito ako smo žene; gotovo se čini kao da prelazimo iz mladosti u kojoj smo vidljivije nego što želimo biti, ali kada nas nitko ne sluša, u doba kad možda imamo bolje šanse da nas se shvati ozbiljno, samo što postajemo nevidljive. Međutim, ove su žene živi dokaz u dizajnerskim haljinama da sazrijevanje ima svoje nesumnjive čari, a osim što su aktivne, prekrasne, uspješne i razmeću se talentom koji je uvijek bio silan, a sada je dodatno osnažen mudrošću i iskustvom, još se i sjajno zabavljaju!

Ako vas ponekad uhvati tjeskoba klizanja zrnaca kroz pješčani sat, samo se prisjetite mudrih riječi ovih fantastičnih žena i uživajte u svakom trenutku…

Kristin Scott Thomas

Peak KST*. Peak! I would say from about 46 to 52, that was when I looked my best.

(*keeping your shit together)

Madonna

People have always been trying to silence me for one reason or another, whether it’s that I’m not pretty enough, I don’t sing well enough, I’m not talented enough, I’m not married enough, and now it’s that I’m not young enough… I’m going to make it easier for all those girls behind me when they turn 60. I hope they appreciate it.

Glenda Jackson

No big deal.

(*povodom osamdesetog rođendana)

Helen Mirren

Being old is cool, but oh, how I wish I were 18 right now with the strength and courage to say, ‘Fuck off.’ If I could go back and tell my younger self anything, it would be this, ‘Darling, learn these two words: Fuck. Off.’

Gillian Anderson

If you watch yourself on film, there is a certain point you see yourself… change. It’s arresting. It can either be completely traumatic or something that instigates a shift of consciousness towards thinking about what’s important.

Jane Fonda

I love age. It was Picasso who said that it takes a long time to become young. I like being over the hill because I’ve discovered there’s a whole new landscape.

Judi Dench

Rage, rage against the dying of the light… Never was a truer word spoken.

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Zašto plavuše nikad neće nadmašiti crnke

Iako stara holivudska izreka kaže da „gospoda preferiraju plavuše“, ankete otkrivaju nešto sasvim drugo: muškarci brinete doživljavaju kao atraktivnije i inteligentnije. Kad se sjetimo femme fatale „odreda“ na čelu s Avom Gardner i Elizabeth Taylor, jasno nam je o čemu pričaju

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

O tetovažama, njihovoj privlačnosti i implikacijama

Iako kultura tetoviranja nikad nije bila popularnija, recentna istraživanja pokazuju da su tetovaže i dalje razlog stigmatizacije, u doslovnom i prenesenom značenju, čak i među samim “kolegama po inku”

Madonna priprema biografski film

Jedva čekamo otkriti sve uzbudljive detalje iz života kraljice popa!

▲ Povratak na vrh