FBI podigao optužnicu protiv glumica iz serija “Puna kuća” i “Kućanice”

14.03.2019.

Veliki prijevara na prijemnim ispitima

Glumice Lori Loughlin iz serije “Full House” i Felicity Huffman iz “Desperate Housewives” našle su se među optuženima u jednoj od najvećih akcija protiv prijevare na prijemnim ispitima u Americi.

 

 

Prijevara je uključivala omogućavanje varanja na testovima kao što su SAT i ACT i podmićivanje administratora i trenera koledža za primanje studenata pod statusom sportaša. Loughlin i Huffman su optužene za urotu za počinjenje prijevare. “U nekim slučajevima radili pod imenom dijeteta i predstavljali se kao studenti, a u drugima učenicima omogućili ispravljanje odgovora nakon što su završili ispite.” Najčešće bez znanja samih studenata.

 

 

Huffman je platila 15.000 dolara administratoru na ispitu za najstariju kćer. Njezin suprug, glumac William H. Macy, u pritužbi se naziva “suprugom”, ali nije imenovan. Prema dokumentima, on nije optužen.

Loughlin i njezin suprug, Mossimo Giannulli, optuženi su da su platili 500.000 dolara kako bi njihove kćeri bile imenovane za novake u timu USC-a, jamčeći njihov prijem u školu, prema dokumentima.

Navodni organizator prijevare je čovjek po imenu William Singer. Danas će se izjasniti krivim za optužbe, prema džavnom odvjetniku Lellingu. Singer je vodio fakultetsku savjetodavnu službu i, počevši od 2011. godine, primao u prosjeku između 250.000 i 400.000 dolara od strane roditelja kako bi  ulazak u škole poput Yalea, Georgetowna, Stanforda, USC-a, University of Texas i Wake Forest bio zajamčen.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Celebi s bizarnim hobijima

Svi smo čitali o kolekciji noževa Angeline Jolie, no jeste li znali da se Johnny Depp igra s Barbikama, Orlando Bloom skuplja Lego građevine a Paris Hilton hvata žabe po svom imanju.

5 najdražih parfema Rosie Huntington-Whiteley

Želite li mirisati kao Rosie na pravom ste mjestu

▲ Povratak na vrh