Jane Fonda je kupila svoj posljednji odjevni predmet u životu

18.11.2019.

Glumica je objavila rat fashion industriji

Sve više svjetskih celebrityja aktivno pokazuje podršku prosvjedima koji osvještavaju klimatske promjene, a među najstrastvenijim aktivistima, uz Gretu Thunberg i Leonarda di Caprija svakako se nalazi Jane Fonda. Američka glumica tako već šest tjedana za redom sudjeluje na takozvanim Fire Drill Friday prosvjedima na kojima se aktivno zalaže za promjene na političkoj, pa i osobnoj razini. Fonda je zajedno s ostalim aktivistima, među kojima su glumac Ted Danson i Robert Kennedy Junior, gotovo svaki put puta uhapšena, a zbog ilegalnog okupljanja prošli je mjesec provela i noć u zatvoru.

Nepovoljnim klimatskim promjenama nažalost uvelike doprinosi fast fashion industrija, što je bila jedna od glavnih tema na panelima jesenskog Elle Boutiquea, a pametno i planirano kupovanje Fonda je odnijela na novu razinu izjavom da je nedavno za 500 američkih dolara kupila crveni kaput, posljednji odjevni predmet koji će kupiti do kraja života. Tako je Fonda objavila rat neodgovornom konzumerizmu, masovnoj kupovini i zapravo – mainstream modnoj industriji. Nadamo se da će u budućnosti sve veći broj poznatih lica svoju moć oblikovanja mišljenja kroz medijski prostor iskorištavati na ovako odgovoran način.  Ako to znači pomak na mirko razini, pa da i samo  svojim primjerom pomognu osvijestiti da je suludo neki odjevni predmet nakon samo nekoliko nošenja zamijeniti ili baciti, već su puno napravili.

Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

7 mudrosti o blagodatima starenja od žena koje to rade sa stilom

“Darling, learn these two words: Fuck. Off.” - Helen Mirren

Pamela Anderson na prosvjedu

Greenfinger: Celebrity aktivizam

Ima li planet vremena da budemo cinični prema zvjezdanim aktivističkim agendama?

Najbolji Instagram trenuci s Filmskog festivala u Cannesu

Tko je pronašao dvojnicu, tko je uživao na predivnim plažama, a tko se zabavljao u hotelskoj sobi?

Jane Fonda i Helen Mirren prošetale pistom Tjedna mode u Parizu

Svi pričaju o modnom debiju glumica Helen Mirren i Jane Fonde koje su ove nedjelje prošetale pistom Tjedna mode u New Yorku

Sophia Loren

Retro elegancija: najpoznatije frizure 60-ih

Biste li se danas odvažili na pixie koji je nosila Twiggy ili na voluminozne valove Brigitte Bardot?

Jane Fonda

Njoj nema ravne!

Jane Fonda i u 77. izgleda nevjerojatno

▲ Povratak na vrh