Jennifer Aniston poziva na bojkot tabloida

Jennifer Aniston
01.12.2016.

"Objektivizacija i pogledi kojima izlažemo žene apsurdni su i uznemirujući", rekla je gostujući u talk-showu Ellen Degeneres

Nepravedan način na koji mediji, poglavito tabloidi i razna žuta štampa, tretiraju žene pitanje je kojim se Jennifer Aniston nedavno pozabavila u otvorenom pismu objavljenom u Huffington Postu.

“Samo da se zna, nisam trudna. Ali ono što jesam, jesam sita. Sita pogleda ispod povećala i body shaminga koji se događaju pod izlikom ‘novinarstva'”, započela je svoju osudu objektivizacije kojoj su žene izložene. Da se s ovakvom situacijom neće tako  lako pomiriti, ponovila je i ovoga tjedna gostujući u talk-showu Ellen Degeneres.

 

Jennifer Aniston

 

Ispričala je kako je ovo pismo prvenstveno napisala kako bi izbacila negativnu energiju, a tek ga je naknadno odlučila i objaviti. Dogodilo se to nedugo nakon što se s mužem, glumcem Justinom Therouxom vratila s odmora samo da bi je na aerodromu zatekla vojska fotografa. “Je li Kim Kardashian tu ili što”, našalila Jen, samo da bi joj se idući dan smijeh pretvorio u kiseli osmijeh.

Naime, idućeg dana na internetu je osvanula fotografija njezinog trbuha – tko zna koja po redu u njezinih više od deset godina u oku javnosti. “Taj krug na trbuhu i strelica koja pokazuje na njega”, vidljivo iznervirana glumica prepričala je trenutak u kojem joj je postalo jasno kako više ne može šutjeti.

U razgovoru s poznatom voditeljicom Ellen Degeneres pozvala je na bojkot tabloida jer u tome vidi jedini  način da se kultura sramoćenja i prozivanja žena na račun fizičkog izgleda prekine.

Poslušajte cijeli razgovor u nastavku.

 

N.K.
Foto: profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh