Kako je Kim K preimenovala liniju odjeće nakon kritike javnosti?

28.08.2019.

Novo ime za spas brenda

Kim Kardashian je službeno preimenovala liniju odjevnih predmeta u SKIMS, nakon velikog broja negativnih komentara. Originalno ime brenda, Kimono, ocijenjeno je kulturno uvredljivim jer je pripisivalo naziv tradicionalnog japanskog kostima.

Kardashian je u postu na Instagramu objasnila da su “moji fanovi i pratitelji velika inspiracija za mene – uvijek slušam njihove povratne informacije i mišljenja, i tako sam zahvalna što su podijelili svoje ideje za novi naziv branda.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on


Reality zvijezda također je najavila da će SKIMS Solutionwear službeno lansirati 10. rujna u veličinama XXS-5XL. Japanski korisnici društvenih medija izrazili su uznemirenost zbog izvorno zaštićenog imena Kimono, gledajući to kao znak nepoštivanja tradicionalne odjeće zemlje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

‘Nosimo kimone kako bismo proslavili zdravlje, rast djece, zaruke, brakove, mature, na sprovodima’, izjavila je za BBC jedna Japanka Yuka Ohishi. “To je slavljenička odjeća i prenosi se u obitelji kroz generacije. [Ova] odjeća uopće ne podsjeća na kimono – samo je odabrala riječ koje ima Kim u sebi – nema poštovanja prema tome što taj odjevni predmet zapravo znači u našoj kulturi.”

Kimono, ogrtač s dugim rukavima potječe iz Japana iz 15. stoljeća i sastavni je dio kulturnog identiteta zemlje. Predmet se prvenstveno nosi za posebne prigode.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Ovi celebrityji najavili su kako će danas zamrznuti svoje Instagram profile

Kim Kardashian, Leonardo di Caprio, Katy Perry i drugi u protestu protiv Zuckerberga

Kimono: Novo lice japanskog klasika

Dinamična povijest kimona kao fokus nove izložbe londonskog muzeja Victoria & Albert

Što su Kim K i Kanye napravili u tajnosti?

Poseban događaj za poznati par

Kim Kardashian lansirala drugu SKIMS kolekciju

Hoće li nova kolekcija ponoviti uspjeh prve?

▲ Povratak na vrh