Kanye West mijenja ime: Novo ima biblijske konotacije

kanye west
25.08.2021.

Najavljena promjena imena prethodi dugo iščekivanom novom albumu 'Donda'

Kanyea Westa uskoro bismo mogli znati pod dosadašnjim nadimkom – Ye. Zašto ‘Ye’, objasnio je u intervjuu prije nekoliko godina, navevši da se ‘Ye’ često pojavljuje u Bibliji i znači ‘You’: ‘Ja sam ti, ja sam mi, to smo mi. Od Kanye što znači jedini, došao sam do Ye – što je odraz dobrog, lošeg, zbunjenog, svega’, rekao je Kanye i ostavio nas zbunjenijima nego prije.

Glazbenik i dizajner predao je zahtjev sudu u Kaliforniji za službenu promjenu imena uoči izdavanja novog albuma koji nosi ime njegove majke, ‘Donda’. Objava albuma više je puta odgađana, a očekuje se nakon trećeg partyja koji će biti sutra u Chicagu.

No rebranding imena nije jedini novitet koji dolazi s novim albumom. U pretprodaji je i Donda Stem Player, uređaj koji će dolaziti u kompletu s novim albumom, a omogućit će prilagođavanje pjesama s ‘Donde’. Mali uređaj presvučen silikonom dat će šansu slušateljima da postanu kreatori, barem onima koji imaju 200$ za potrošiti na ovaj gadget kojim se mogu kontrolirati vokali, bubnjevi, basovi i semplovi, izolirati pojedini dijelovi pjesama i dodavati efekti.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Balenciaga za doručak, ručak i večeru: Svi kombinezoni koje je Kim K nosila u posljednjih nekoliko dana

Nakon nezaboravnog Met gala look-a, Kim Kardashian West nosila je manje zastrašujuće, ali podjednako moćne kreacije prilikom gostovanja u showu Saturday Night Live

Još jedna Met gala je iza nas - pogledajte red carpet lookove

Tema ovogodišnje Met gale bila je 'američka neovisnost', no neki outfiti bili su 'neovisniji' od nje

Kanye u plamenu, Kim u vjenčanici

Kanyeova rodna kuća, bivša žena, Marilyn Manson i vatrogasni aparat na istoj pozornici

Kim i Kanye: Obitelj i moda na prvom mjestu

Kanye West priprema se za objavu novog albuma 'Donda', a najveća podrška i navijačica u tome mu je uskoro bivša supruga Kim Kardashian

Umjetnica u obitelji Kardashian

Ni umjetničko izražavanje, kad su Kardashiani u pitanju, ne može proći bez kontroverzi

Cancel culture - osvetnička sila od koje strepi elita

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

▲ Povratak na vrh