Katherine Heigl se vratila pred kamere i rekla što misli o epitetu ‘teška’ koji su joj nadjenuli u Hollywoodu

18.02.2021.

Katherine Heigl zvijezda je nove serije 'Firefly Lane' i filma 'Fear of Rain'

Godinama smo je pratili u dugovječnoj seriji ‘Uvod u anatomiju’ i kao protagonisticu hit romantičnih komedija, no u posljednjih nekoliko godina Katherine Heigl smo sve manje viđali na velikim i malim ekranima. Jedan od glavnih razloga za to je i činjenica da je proglašena ‘teškom’ i ‘neprofesionalnom’ te je zbog toga stavljena na holivudsku ‘crnu listu’. Upitana što je dovelo do takvog opisa, odgovorila je protupitanjem: ‘Koja je vaša definicija teške? Netko tko ima mišljenje koje vam se ne sviđa? Sad imam 42 i ta sra*a me uzrujavaju.’

Sve je počelo time što je u intervjuu za Vanity Fair otvoreno kritizirala kako komedija ‘Zalomilo se’, u kojoj je glumila glavnu žensku ulogu uz Setha Rogena, prikazuje žene kao neduhovite, antipatične i ukočene, a muškarce kao zabavne i šašave, zbog čega joj je povremeno bilo zaista teško raditi na filmu.

No, pokušavajući ‘ispraviti’ loš dojam koji je njena iskrenost ostavila na kolege, kaže da se samo dublje ‘zakopala’: ‘Što sam se više ispričavala, to je više izgledalo kao da sam napravila nešto zaista pogrešno.’

Firefly Lane

Cijela priča joj je negativno utjecala na mentalno zdravlje, te se nakon nekog vremena napokon odlučila na psihoterapiju. Nezadovoljna ulogama koje se nude ženama starijima od 40, oduševila se radom na seriji ‘Firefly Lane’ u kojoj uz nju glumi Sarah Chalke, poznata po ranijoj ulozi u drugoj medicinskoj seriji – ‘Scrubs’. Katherine se dojmio način na koji se na setu obrađuju osjetljive teme poput silovanja, istaknuvši da su imali koordinatora za intimnost, nešto čega ranije na snimanjima nije bilo.

No uloga Tully nije jedina u kojoj se ove godine pojavila Katherine – prije nekoliko dana počeo se prikazivati film ‘Fear of Rain’ – psihološki triler u kojem Heigl glumi majku shizofrene tinejdžerke Rain.

Kako je godina počela, čini se da se holivudska percepcija Katherine Heigl mijenja i da njena karijera doživljava novi zamah.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

emily in paris

Kako izgleda druga sezona 'Emily in Paris'

Počelo je snimanje druge sezone popularne serije koju svi vole mrziti. Ovo zasad znamo...

halston

Na male ekrane stiže modna poslastica: Serija o slavnom dizajneru Halstonu

Uspon i pad američkog dizajnera kojeg će tumačiti Ewan McGregor

dakota johnson

Stiže još jedna kostimirana drama, s Dakotom Johnson u naslovnoj ulozi

Prijeti li nam 'overload' kostimiranog sadržaja na ekranima?

U pripremi je serija o Audrey Hepburn, a nas baš zanima tko će je utjeloviti...

Sjaj slavne zvijezde i interes za njezin lik i djelo ne jenjavaju

▲ Povratak na vrh