Miranda Kerr oštro kritizira Facebook

10.02.2017.

Ipak je zaručena za osnivača Snapchata...

Miranda Kerr svakodnevno koristi Instagram kako bi svoje fotke dijelila s milijunima obožavatelja, ali to ne znači da odobrava način na koji Facebook vodi svoje društvene kanale.

“Ne podnosim Facebook”, rekla je u intervjuu objavljenom ovoga tjedna. “Ne mogu li biti inovativni? Moraju li krasti sve ideje mog partnera? Gadi mi se to..:”, dodala je, referirajući se aplikaciju Snapchat koju je osmislio njezin zaručnik Evan Spiegel.

Nakon takvih  komentara manekenka se obratila svom publicistu priupitavši za dopuštenje za takve tvrdnje, bojeći se da je ipak pretjerala, ali je svejedno nastavila: “Ah, ma nije me ni briga. To je sramota. Kako mogu mirno spavati?”, zaključila je.

Iako je istina da su Instagram stories koncept potpuno preuzet od Snapchata, izgleda da čelne ljude u Facebooku takvo očigledno kopiranje nimalo ne uzrujava. Naime, nitko se nije potrudio odgovoriti na prozivku supermodela. Inače, njihov relativno nov koncept Instagram storiesa trenutno broji preko 150 milijuna korisnika, što je opasno blizu brojki od 158 milijuna kojom se Snapchat trenutno (ne) može pohvaliti.

Foto: Profimedia
N.K.

Pročitajte i...

Filtrirane i editirane fotke na društvenim mrežama mogle bi biti kažnjive

Novi zakon propisuje da se uz obrađene fotografije pojasni kako su točno izmijenjene

Je li digitalni detox realističan?

Nakon što su u vrijeme lockdowna društvene mreže doživjele porast korištenja od preko 40%, sve se više ljudi, uključujući i brojne celebove odlučuje odmoriti uz ugašeni internet

Kraj jedne ere: Kako je selfie postao sinonim za selfish… i što pandemija ima s tim

Jeste li primijetili promjenu na društvenim mrežama? Nakon godina probijanja kroz nepregledne gomile fotošopiranih autoportreta, napućene usnice i Bambi eyes počinju nestajati s radara virtualne zbiljnosti. To je vrlo vjerojatno jedina pozitivna stvar koja nam se dogodila u 2020.

Zašto lažne vijesti, mračne istine i teorije zavjere doživljavaju svoje zlatno doba?

Ptice ne postoje, zemlja je ravna ploča, koronavirus je urota Billa Gatesa kojom će nas pretvoriti u šišmiše, a Meghan Markle je robot. Čini se da teorije zavjere ovih dana doživljavaju svoje zlatno doba šireći se osobito među sve mlađim ljudima, a osim što potenciraju sukobe, šire paranoju i dezinformacije, ujedno rapidno uništavaju bliske međuljudske odnose. O čemu je riječ i kako se boriti s prodorom tih iščašenih paralelnih stvarnosti?

'Izgledaš umorno...' - Bella odgovorila na komentar koji nitko nikad ne želi čuti

U najnovijem izdanju svakodnevne torture nerealnih očekivanja...

▲ Povratak na vrh