Ne propustite Storyjev uskrsni koncert iz Zagrebačke katedrale

02.04.2021.

Pogledajte jedinstveni Storyjev uskrsni koncert u nedjelju, 4. travnja, u 18 sati iz ranjene Zagrebačke katedrale na portalu Story.hr kao podsjetnik na nadu u bolje sutra.

Godinu dana nakon koncerta održanog u potresom oštećenoj Zagrebačkoj katedrali, sudionici – glazbenici Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Matija Dedić – prisjećaju se toga događaja koji je na njima ostavio posebno emotivan trag.

Nešto više od godinu dana prošlo je od strašnog zagrebačkog potresa, koji je 22. ožujka 2020. u 6.24 sati šokirao građane. Tog hladnog jutra zaboravili smo na sve nevažno, a najvažnije je bilo uvjeriti se da su nama bliski ljudi zdravi i živi. Tih dana oduševljavali su nas volonteri koji su popravljali krovove, čistili ceste, pomagali trudnicama u Petrovoj, ali i oni koji su pjesmom i kućnim koncertima podizali duh te popravljali raspoloženje.

Časopis Story i Adria Media Zagreb otišli su i korak dalje te organizirali jedinstveni uskrsni koncert iz ranjene Zagrebačke katedrale koji je emitiran na sam Uskrs. U praznom veličanstvenom prostoru glazbenu utjehu pružile su vrhunske vokalistice Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac u pratnji pijanističkog virtuoza i skladatelja Matije Dedića. Ovaj umjetnički trio izveo je neke od najpoznatijih duhovnih pjesama – ‘Ave Maria’, ‘Klanjam ti se smjerno’, ‘Prva ljubav te zove’, ‘Gospodine hvala’, ‘Dubine’, ‘Krist na žalu’ i ‘Rajska djevo, kraljice Hrvata’. Koncert će se moći ponovno pogledati na portalu Story.hr na sam Uskrs u 18 sati.    

Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac

‘Ovo je posebna uspomena i uvijek ću je imati pri srcu. Sa sestrama Husar povezuje me dugogodišnja suradnja, ali ovo u katedrali nešto je jedinstveno. I drago mi je što će se koncert ponovno prikazivati’, kazao je Matija.

Matija Dedić

‘Kada smo prije godinu dana Marija, Matija i ja dogovarali koncert sa Storyjem, već sam tada znala da je to onaj koji će se teško nadmašiti, što zbog međusobnog muziciranja, što zbog situacije u kojoj se dogodio. Pandemija se, suprotno očekivanjima, nije smirila, ali pogledamo li šire, možemo prepoznati da je to bila prilika za stvaranje nove i ljepše slike od one koju ostavljamo iza sebe. Tako da ću ove godine gledati koncert ne samo kao dokument vremena, nego i kao podsjetnik na nadu u bolje sutra, što mu je bila i svrha’, izjavila je Ivana Husar Mlinac, odnedavno i jedna od ambasadorica projekta obnove stradale bazilike u Palmotićevoj i gradnje centra za mlade, koji će nositi ime po jedinoj žrtvi zagrebačkog potresa – Anamariji Carević. 

‘Ova jedinstvena i hvalevrijedna priča organizirana je uz pomoć monsinjora Ivana Hrena, predsjednika Odbora za obnovu katedrale koji je odobrio održavanje koncerta. Pjevati u praznoj katedrali bilo je jako emotivno, čak sam se u jednom trenutku rasplakala i trebalo mi je snage da se vratim i otpjevam do kraja. Duhovne pjesme su posebne jer stvore osjećaj kao da nisi na zemlji’, kazala je Marija.

Matija Dedić, Monsinjor Ivan Hren, predsjednik Odbora za obnovu katedrale, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Damir Foretić, arhitekt i glavni nadzorni projektant

Nije važno jeste li vjernik ili ne, ovaj koncert ima dublje poruke, a to su poruke o novoj nadi, zajedništvu, ljubavi i miru. Upravo zbog tih ohrabrujućih motiva poslušajte ga ponovno.

Foto: Alen Tkalčec i Arhiva Storyja

Pročitajte i...

story kuponi

Najpovoljniji proljetni shopping uz STORY kupone

NE PROPUSTITE! U novom broju časopisa Story pronađite kupone za proljetni shopping u trgovinama diljem Hrvatske! Ne propustite najpovoljniju kupnju od 14. do 20. travnja uz 30% popusta, a uz PBZ CARD Premium Visa karticu ostvarite dodatne pogodnosti – 40% popusta u subotu, 17. travnja!

story shopping fest

Pripremite se za fantastičan shopping: U srijedu kreće Story Shopping Fest!

NE PROPUSTITE! Fantastična kupnja s popustima do 40% uz časopis Story očekuje vas ovog tjedna, od srijede 14. travnja, diljem Hrvatske. Samo uz Story potražite shopping kupone s neodoljivim popustima na dar i pripremite se za nezaboravnu kupnju na više od 500 prodajnih mjesta diljem Hrvatske

Sandra Lončarić: 'Status nacionalne prvakinje drame mi je vjetar u leđa'

Glumica Sandra Lončarić je za časopis Story otvorila dušu u ekskluzivnom intervjuu. Potražite novi broj na svim kioscima od danas, 7. travnja

Inspirativne ideje za makeover doma potražite u prilogu Story Home - dar uz novi Story!

Unesite prirodu u svoj prostor i otvorite vrata novom stilu! Specijal časopisa Story za proljetni makeover doma donosi originalne savjete te najinspirativnije ideje za uređenje interijera i eksterijera na 24 stranice. Novi Story i poseban prilog Story Home na dar potražite na svim kioscima od srijede, 31. ožujka

Recepte za najukusnije blagdanske delicije potražite u Uskrsnoj kuharici - dar uz novi broj Storyja!

Pripremite najfinije blagdanske delicije i razveselite svoje najmilije! Storyeva kuharica donosi najbolje slatke i slane recepte na čak 32 stranice. Novi Story i Uskrsnu kuharicu na dar potražite na svim kioscima od srijede, 24. ožujka

▲ Povratak na vrh