Nevjerojatna ostavština Baracka i Michelle Obame

Barack i Michelle Obama
20.01.2017.

Njihov posljednji dan u Bijeloj kući službeno je počeo...

Nakon dugih osam godina i dva mandata, u kojima su se izmjenjivali politički usponi i padovi administracije Baracka Obame, jedno je jasno – ostavština koju 44. američki predsjednik ostavlja iza sebe apsolutno je zadivljujuća.

 

Obitelj na okupu <3

 

Njegov dirljiv odnos sa suprugom Michelle i podpredsjednikom Joeom Bidenom, kao i strastveni govori kojima je branio svoja uvjerenja, dvije prelijepe i uspješne kćeri Sasha i Malia te neizostavni accessories Bijele kuće – psi Sunny i Bo, ostat će zapamćeni kao epizoda američke povijesti u kojoj je dodatno učvršćena snaga pravih obiteljskih, ali i liberalnih političkih vrijednosti.

 

Michelle i Barack Obama

Posljednji govor Baracka Obame prije nekoliko dana

 

Barack i Michelle postali su pravi primjer za suvremenu američku obitelji, obrazovani i opušteni par čija ljubav ne posustaje, bili su zabavni i skloni showbusinessu, pazili su da svaki njihov potez ima smisla za zajednicu, da ne oštećuju niti dodatno dramatiziraju situacije koje su bile na rubu eskalacije. A bilo ih je. Od bizarnih policijskih ubojstva crnih mladića, do incidenata u zabačenim dijelovima SAD-a, republikanskih opstrukcija politika koje je predstavljao Obama i svega onog ‘lošeg’ što naciju može baciti u stanje očaja i depresije.

 

 

Michelle Obama je od svog ulaska u Bijelu kuću plijenila pažnju sofisticiranim stilom u kojem je kombinirala stilske trikove Jackie O i svojih prethodnica, inzistirala je na garderobi koja se sastojala od pieceva s potpisom američkih dizajnera, premda se nije ‘bojala’ europske inspiracije.

 

 

Uvijek dotjerana i elegantna, bila je pravi primjer miks glamuroznog i političkog stila s twistom, koji će još godinama svijetliti u mraku polupromašenih kostima i preuskih haljina koje biraju brojne političarke diljem svijeta.

 

 

Barack i Michelle, hvala na inspiraciji, energiji i strasti.

 

Piše: Marko Banjavčić
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Modne poruke pomirenja na Bidenovoj inauguraciji

Je li JLo zaista usred nastupa na predsjedničkoj inauguraciji zavapila "Let's get loud?"

Sve o „aktivističkom“ crvenom ružu koji je predstavila Michelle Obama

Bivša američka prva dama udružila je snage s kozmetičkim brendom The Lip Bar i neprofitnom organizacijom When We All Vote u sjajnoj “političko- kozmetičkoj” akciji

Čak i Michelle Obama obožava skandinavske brendove

Što je Michelle nosila u Kopenhagenu i Stockholmu?

▲ Povratak na vrh