Nove it-sestre modeling svijeta

Kesewa i Adwoa Aboah
24.07.2017.

Upoznajte Kesewu i Adwou Aboah

Nakon Poppy i Care Delevingne, Kendall i Kylie Jenner te Belle i Gigi Hadid, moda ima nove it-sestre. One su Kesewa i Adwoa Aboah, mlade Britanke ganskih korjena koje su ove sezone zajedno zasjale u najnovijoj Miu Miu kampanji.

I dok se mlađa Kesewa tek probija na sceni, starija Adwoah već je zaradila reputaciju jedne od najtraženijih manekenki današnjice. Haute couture revije za Fendi, Dior i Chanel, brojne kampanje, Vogue, Love i i-D naslovnice, ali i uloga u najnovijem Pirelli kalendaru, tek su dio impresivnog resuméa ove karizmatične djevojke koja hrabro postavlja nove standarde ljepote.

Tako to ide u obitelji gdje je majka vlasnica modne agencije, a otac modni skaut. Uz takvu podršku, nimalo ne čudi da su se djevojke odlučile okušati u ulozi modela, iako bez autentičnosti i neobične ljepote kojom se ističu u masi sličnih lica, sva ta poznanstva i kontakti ne bi bili garancija uspjeha.

Sestre su zajedničku modnu premijeru imale u H&M kampanji još 2011. godine, ali su tek posljednjih godina, u jeku sve glasnijih polemika o raznolikosti u modnoj industriji, privukle pozornost velikih imena. Kesewa je u međuvremenu upisala studij primjenjene umjetnosti, dok Adwoa pozornost medija koristi kao aktivistica i osnivačica udruge Gurls Talk, namijenjene poticanju komunikacije među djevojkama.

S obzirom da je u mladosti i sama prošla probleme s drogom i depresijom, Adwoa je odlučila pokrenuti udrugu gdje djevojke mogu otvoreno razgovarati o svojim problemima i iz tuđih iskustava naučiti kako se nositi s njima. „Ne želim koristiti medijski prostor da bih žene uvjeravala kako moraju postati netko drugi,“ istaknula je već nekoliko puta. „Želim im pomoći da budu sretne, kao što sam i ja sada sretna, iako sam ne tako davno, mislila kako to nikada neću biti.“ Projekt se već pokazao vrlo uspješnim, a sestre Aboah nastavljamo pratiti i na pistama i izvan njih.

Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Adwoa Aboah progovorila o svojoj borbi s aknama na Instagramu

"Iscrpljujuće je ne znati kako će vam koža izgledati ujutro."

U čast Dana žena Adwoa Aboah dobila je vlastitu Barbie lutku

Barbie odaje počast snažnim ženama za svoj 60. rođendan

Adwoa Aboah oduševila elegantnom žutom odjevnom kombinacijom

Adwoa Aboah ne prestaje nas oduševljavati svojim modnim odabirima

▲ Povratak na vrh