Novi detalji slučaja fashion prevarantice koja je obmanula pola New Yorka

26.07.2019.

U knjizi "Moja prijateljica Anna" doznajemo sve o skandalu usred njujorške društvene kreme

Čini se da ćemo izlaskom knjige Moja prijateljica Anna, autorice Rachel DeLoache Williams konačno dobiti detaljniji uvid u slučaj poznate lažne nasljednice i prevarantice Anne Sorokin, koja je do 2018. godine, kad je raskrinkana člankom u New York Magazineu, uspješno obmanula pola njujorške elite. Vjerujemo da ste s dijelovima ove priče već od prije upoznati, no dosad nismo imali priliku čuti stranu Annine najbolje prijateljice i žrtve, autorice ovog uzbudljivog štiva koje je objavljeno prije nekoliko dana.

Prisjetimo se tim povodom Anninog slučaja, priče koja je okarakterizirana kao spoj Seksa i grada i filma Uhvati me ako možeš. Anna Sorokin, rođena u Rusiji 1991. godine, u dobi od 16 godina seli se u Njemačku, potom je kratko studirala umjetnost u Londonu na fakultetu Central Saint Martins, a zatim se je relocirala u Pariz kako bi stažirala u poznatom francuskom časopisu Purple Magazine. Upravo je tamo nabasala na prvu žrtvu svoje manipulacije, Oliviera Zahma, glavnog urednika Purplea, čije je veze i poznanstva iskoristila za ostvarenje svog paklenog plana i stvaranje života na visokoj nozi u New Yorku. Sorokin je došla u New York 2013. godine, predstavljajući se kao Anna Delvey, bogata Njemica s nasljedstvom od 67 milijuna eura. Nije još potpuno jasno kako je u svom naumu uspjela, no Anna je odjednom bez ikakvih novčanih prihoda obilazila sve najvažnije događaje, živjela u luksuznim hotelima, kupovala dizajnersku odjeću i jela u najboljim restoranima. Njezine financijske prevare sastojale su se u unovčavanju lažnih čekova, uvjeravanju investitora da ulažu u njezine fiktivne projekte i bezbrojnim izgovorima kad bi joj kartice bile odbijene. Čak je uspjela uvjeriti jednu banku da joj da zajam od 100 000 dolara u svrhu otvaranja umjetničke fondacije.View this post on Instagram

Lobsters & Prison Photo Credit: @theannadelvey

A post shared by Paolo Paliaga (@stripesobsession) on Apr 5, 2019 at 1:06am PDT

Annina elaborirana obmana koštala je Rachel preko 62 tisuće američkih dolara i natjerala ju je da u suradnji s policijom stane na kraj osobi koju je smatrala najboljom prijateljicom. U svibnju ove godine, Anna Sorokin osuđena je na 4 do 12 godina zatvora, a po njezinoj priči snima se film i serija u Netflixovoj produkciji.

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Je li Kylie Jenner na prevaru proglašena najmlađom milijarderkom?

Dvije godine nakon što je Kylie zasjala na naslovnici Forbesa kao najmlađa milijarderka na svijetu, čini se da je sve bila laž

ELLE 5 beauty minuta: Dora Predojević

Popularna influencerica otkrila nam je sve svoje beauty tajne!

Djevojka koja je očarala Lennyja Kravitza. I sve nas. Upoznajte Alianu King

Lenny Kravitz objavio je novi spot za pjesmu „Ride“ u kojem njegovu djevojku glumi 20-godišnja ljepotica s Bahama koju su modni agenti otkrili – na Instagramu!

Bestseller Andréa Leona Talleya otkriva mračne strane rada s Annom Wintour

"The Chiffon Trenches" pruža behind the scenes pogled u intrige modne industrije

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

▲ Povratak na vrh