Sama se šminkala, nije koristila regenerator i druge tajne ljepote Elizabeth Taylor

elizabeth taylor
12.09.2021.

Jedna od najljepših žena svih vremena stvari je voljela raditi - na svoj način

Elizabeth Taylor u povijesti će ostati kao jedna od najvećih filmskih glumica koja je osvajala svojim predivnim ljubičastim očima koje je uvijek dodatno naglašavala. No njezina beauty rutina nije bila baš uobičajena niti je uvijek bila nešto što bismo očekivali od jedne dive.

Šminkala se sama, ne samo privatno, već i za crvene tepihe i evente pa i filmove poput ‘Kleopatre’. Premda je vizažist Alberto De Rossi pripremio skice za makeup lookove, zbog ozljede leđa nije mogao raditi na filmu, pa se Elizabeth, slijedeći njegove nacrte, sama šminkala za te kultne scene.

No to nije jedino što je kreirala sama – bila je zaslužna i za svoje frizure te je priznala da se oduvijek sama i šišala. No ne pokušavajte to kod kuće – nosila je i brojne perike.

Voljela je bogate, voluminozne i natapirane frizure pa je izbjegavala regenerator jer se bojala da će joj previše ‘spustiti’ kosu, ali s današnjim formulama nema tog straha.

Kada se radi o makeupu, znala je da su njezin najjači adut oči, stoga ih je voljela dodatno naglašavati eyelinerom. Nije koristila crnu već tamnosivu olovku, koju bi nanosila u nekoliko slojeva i sjenčala. Suprotno uvriježenom mišljenju, nikad nije nosila umjetne trepavice, već je naprosto imala prirodno bujne trepavice. Pažnju bi na oči privlačile i guste tamne obrve koje su savršeno uokvirivale cijeli look, a Elizabeth Taylor ih je popunjavala od mladih dana. No cijeli bi višesatni proces šminkanja započinjao polusatnim šminkanjem usana na koje je obično nanosila sjajila i ruževe u ružičastim nijansama.

Nakon što bi završila makeup look bilo je vrijeme za – kupku! Ovaj neobičan korak koji bismo očekivali na početku rutine rezultirao bi završnim, sjajnim finišem tena koji je na koži stvorila vodena para. Danas, srećom, postoje razni highlighteri, pa nema rizika da pokvarimo i razmažemo cijeli brižno stvarani look.

Znala je da je miris izuzetno važna stavka po kojoj će nas ljudi pamtiti, pa je 1987. kreirala vlastiti parfem pod svojim imenom i tako postala prvi celebrity koji će otvoriti vrata za brojne druge celebrity mirise i beauty proizvode.

No iako je znala brojne trikove, isticala je jednu stvar, naizgled svima dostupnu, kao najvažniju tajnu dobrog izgleda: dobar san.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Dame u zelenom: Prisjetili smo se 10 haljina koje su ušle u legendu

Nakon predivne Diorove haljine koju je nosila Anya Taylor-Joy na dodjeli Zlatnih globusa, prisjećamo se zelenih haljina koje su ušle u povijest

Izbor glumice za najnoviju Kleopatru izazvao je sve moguće reakcije

Mnogi su ljuti, mnogi su ljuti što su mnogi ljuti, a jednako mnogi nisu sigurni što se događa

4 beauty tajne Emme Roberts

Simpatična glumica podijelila je svoj beauty režim

Pet beauty pravila u koje se kunu Francuskinje

U ovim se pravilima krija tajna francuskog chica

Vanessa Hudgens

Kako se njeguju Brazilke, Grkinje, Francuskinje...?

Otkrijte male tajne kako se njeguju ljepotice diljem svijeta i odaberite najbolje za sebe!

Skandalozna interpretacija Michaela Jacksona

Posljednja uloga glumca Josepha Fiennesa dočekana je na nož od strane obitelji pokojne glazbene ikone

▲ Povratak na vrh