Što je ‘J.Lo efekt’?

06.09.2021.

Malo zvjezdane motivacije ponedjeljkom...

Jennifer Lopez 2010.godine tražila je od medijske kuće 12 milijuna dolara kako bi kao članica žirija zamijenila Simona Cowella u American Idolu. Ubrzo su drugi slijedili njen primjer, pa su megazvijezde došle na mjesto nekadašnjih celebova s C-liste, za višemilijunske naknade, naravno. Osim promjene trenutnog stanja na računu, mogli su primijetiti i porast popularnosti i prodaje albuma. To je novinarka The Hollywood Reportera prozvala ‘J.Lo efektom’.

Tada 41-godišnja pjevačica i glumica, koja bi prema svim uvriježenim stereotipima i očekivanjima za žene u svijetu showbusinessa trebala u 5. desetljeću svog života trebala biti na zalasku karijere, doživjela je novi uzlet. Bukirala je unosnu rezidenciju u Las Vegasu, plesala oko šipke u filmu ‘Hustlers’ u pedesetoj, nastupila na Super Bowlu, potpisala ugovor s Netflixom… J.Lo je redefinirala percepciju žena iznad pedesete.

No, to nije nikakva novina – debitirala je s albumom ‘On the 6’ kao tridesetogodišnjakinja i uvela neke nove standarde ljepote. Umjesto dotad popularnog ‘heroin chic-a’ na tron je zasjela (doslovno i figurativno) obla stražnjica kakvu ima J.Lo.

Moglo bi se primijetiti da što god J.Lo napravi prkosi nekim ustaljenim percepcijama toga kako stvari funkcioniraju, usprkos tome što je desetljećima kritizirana jer ne izgleda kako drugi izgledaju, osporavaju njezine pjevačke i glumačke talente, ljubavne odabire… U posljednje vrijeme, termin ‘J.Lo efekta’ počeo se primijenjivati i na njezin privatni život – pa mnogi sada percipiraju Bena Afflecka privlačnijim nego u posljednjih desetak godina – samo zato što ponovno izlazi s Jennifer Lopez.

Što god radi, J.Lo zrači samopouzdanjem i zahvaljujući tome uspijeva u svemu što je naumila, te umjesto da bude zaboravljena i zanemarena kada dođe do određene dobi koristi svoje talente, ali i stečeno iskustvo kako bi išla još dalje – i povukla druge za sobom.

Samopouzdanje je stanje uma koje moramo svakodnevno prakticirati, razviti vlastitu rutinu kojom ćemo ‘pumpati’ samopouzdanje i podsjetiti se vlastite vrijednosti. A kada budemo u nekom trenu obeshrabrene, treba zastati i zapitati se – što bi J.Lo napravila?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Želite mladoliku kožu poput J-Lo? Evo nekoliko njenih (i naših) savjeta

Izgleda barem desetljeće mlađe, za što nisu zaslužni samo geni. Jennifer Lopez snimila je video u kojem otkriva tajnu svog mladolikog izgleda.

Pokušava li J.Lo vratiti hlače niskog struka u modu?

Kad je nostalgija za početkom 2000.-ih u pitanju, Jennifer Lopez je prava stručnjakinja

J.Lo, čini se, ne vjeruje u 'casual Friday'

Ne bismo ovo nazvali idealnim outfitom za vruće dane kraj bazena

jennifer lopez

Ben Affleck je bio u pravu kada je rekao da je J Lo 'najradišnija osoba u showbusinessu'

Neki zaista mnogo toga stignu u danu koji traje samo 24 sata: Jennifer Lopez je potpisala višegodišnji ugovor s Netflixom, između ostalog

▲ Povratak na vrh