Važne životne lekcije koje je travel influencerica Andrea Trgovčević usvojila na putovanjima

16.12.2020.

Andrea Trgovčević većini je poznata kao travel influencerica, no ona putovanja ne odrađuje nego ih živi. Osim pečata u putovnici, sa svakog donosi ono najvrednije - životne lekcije koje bismo svi trebali usvojiti pod hitno. A koje su to, otkrijte u aktualnom izdanju Cosmopolitana čiju naslovnicu krasi upravo ova influencerica

Za veliku većinu ljudi diljem svijeta logično bi bilo očekivati da se u 2020. javljaju jedino i (gotovo) isključivo iz udobnosti vlastitog doma, ali ne i za Andreu Trgovčević i njezinog zaručnika Kristijana Iličića. Njih dvoje ni globalna pandemija nije uspjela spriječiti u križanju jedne po jedne države na popisu svih onih koje žele posjetiti. Dosad su proputovali impozantan broj – Andrea 70, a Kristijan više od 100 zemalja. Samo tijekom ove lude 2020. ona je posjetila 6, a on njih čak 15.

Iako su putovanja obilježila karijeru i život posljednje četiri godine, ta se ljubav rodila još u djetinjstvu, kada je Andrea do kraja osnovne škole sa Zvjezdicama proputovala velik dio Amerike, Australiju, Rusiju te brojne europske zemlje. Putovala je i tijekom studija politologije u sklopu programa Work and Travel, a ne misli prestati ni kada jednoga dana djeca postanu dio njezine životne priče. Trenutačno planira nove destinacije, vodi digitalnu agenciju koju je s Kristijanom otvorila prije tri godine te pokreće vlastiti brend odjeće koja je također inspirirana onime što najviše voli. Upravo joj je neuspjeh u ostvarivanju sebe na svim područjima na kojima to želi najveći strah, a najveća joj je želja, kaže, biti u mogućnosti pomagati ljudima oko sebe financijski, iskustvom, znanjem i savjetima.

Putovanja su ono što najviše voli, ono što je pokreće i inspirira te na što joj se u najvećoj mjeri svodi život, ali i prijelomna točka u odnosu s Kristijanom koji joj je, između ostalog, priuštio iznenađenje života preletjevši tisuće kilometara i pojavivši se u Americi maskiran u lava samo kako bi bio uz nju za njezin rođendan.

“Ako tako s nekim možeš funkcionirati na putovanjima, sasvim sigurno možeš i u životu. Svađe? Naravno da su i one ponekad sastavni dio putovanja, ali su i još jedna velika životna škola. Ona koja nas uči u kolikoj su mjeri kompromisi potrebni, ali i nešto mnogo važnije od toga – koliko je besmisleno vrijeme trošiti na svađe, durenje i tjeranje inata. Jer dok se neki novi horizonti pojavljuju pred tvojim očima, posljednje što želiš jest biti bezvoljan i da svatko gledati kroz svoj prozor. Želite gledati svu tu čaroliju pred sobom zajedno, s osmijehom na licu. I upravo to je najvažnija životna lekcija koju bismo svi što prije trebali naučiti. Jer je svaka minuta svakoga dana putovanje za sebe koje imamo priliku proživjeti i doživjeti samo jednom, a na nama je da odlučimo kako. Mi smo uvijek za varijantu s osmijehom na licu” otkrila je ova šarmantna, nasmijana, empatična i ambiciozna mlada žena koja je puno više od svjetske putnice.

Ostatak intervjua s Cosmo Influencericom Andreom Trgovčević pročitajte u aktualnom izdanju Cosmopolitana koji vas čeka na kioscima. Novi Cosmo svim čitateljicama daruje i paket uložaka Violeta Air Fit, stoga požurite po svoj primjerak!

Fotografije i styling: Goran Čižmešija

Razgovarala za Cosmopolitan: Mia Elliott

Pročitajte i...

Putujmo preko ekrana: Filmovi u kojima je grad jedan od glavnih likova 

Kad već ne možemo putovati, ovi nas filmovi vode na neke od najljepših svjetskih destinacija

Dašak Mediterana u Kaliforniji: Oduševljava nas dom Aimee Song

Poznata influencerica i dizajnerica u svojoj novoj kući živi s dečkom i psima, a brojne bismo detalje voljeli iskopirati u svom domu

Modne igre Superbabekillah s novom kolekcijom IZIPIZI naočala Glazed Ice

Karla Zelić poznatija kao Superbabekillah nova je Izipizi 'it' djevojka, a kao predstavnica Milennials generacije pokazuje kako stil i modni izričaj ne treba shvaćati pretjerano ozbiljno, nego živjeti i odijevati se po vlastitim pravilima i instinktu

Dvorci i rezidencije iz serije 'The Crown': Donosimo ideje za neka buduća putovanja

Raskoš scenografije serije 'The Crown' u stvarnom životu

▲ Povratak na vrh