Za Gwen Stefani vrijeme je stalo prije 25 godina

gwen stefani
16.04.2021.

Gwen je rekreirala look koji ju je proslavio i moramo primijetiti - i dalje je hit!

Prije četvrt stoljeća (uf!) prijateljica mi je posudila kazetu (!) ‘Tragic Kingdom’ grupe No Doubt. Bile smo još osnovnoškolke i kompleksnost emocija ljubavnog razočaranja u ‘Don’t Speak’ ili ženskog iskustva u ‘Just A Girl’ bile su nam, zbog našeg tada još ograničenog engleskog, ali i životnog iskustva, samo polurazumljive.

No energija koja je proizlazila iz njena glasa i pjesama bila je univerzalni jezik s kojim smo se apsolutno mogle poistovjetiti u odrastanju koje je prelazilo iz Baby Spice u nešto odrješitiju pubertetsku fazu.

A njezin stil… Željela sam platinastu kosu, željela sam crveni ruž, haljine i tenisice, ružičastu i modru kosu, aparatić, mini topove i kristaliće na licu… Ta faza je s vremenom prošla (ok, osim ruža), ali tamnoplava točkasta haljina, utjelovljenje jednostavnosti stila devedesetih, ostala je predmet želje.

I vjerujem, ne samo za mene. Gwen Stefani i dalje izgleda odlično u njoj, a to je dokazala fanovima na TikToku, obilježivši 25. godišnjicu pjesme koja ju je učinila slavnom. Gwen je pjesmu napisala s bratom, zamislivši je isprva kao ljubavnu pjesmu, no nakon njezina prekida sedmogodišnje veze s članom benda Tonyjem Kanalom, ali i odlaska njezina brata iz benda, pjesma je postala post-prekidna himna.

Gwen se prisjetila svojih početaka, ali fanovima pokazala i da je u novoj fazi dodavši originalno bosonogom looku bijele kaubojke – hommage njenom zaručniku, Blakeu Sheltonu. Pa eto, očito se i ona, barem malo mijenja. A čemu pripisuje svoj mladolik izgled možete pročitati ovdje.

Piše: Kristina Stakor

Foto: screenshot Youtube

Pročitajte i...

Kad se sjetimo ovakvih usana... Makeup trend devedesetih doživljava renesansu

Već neko vrijeme na društvenim mrežama primjećujemo da su glavne zvijezde makeup lookova tamni lip lineri

Koju magiju koristi Gwen Stefani?

Tajne fantastičnog izgleda u 50-ima

Kulturalna aproprijacija: Tko, što, kako, čije?

Od spotova koji su povučeni nakon samo nekoliko sati preko bojkota brendova do nebrojenih online napada i gotovo jednako nebrojenih isprika javnih osoba - kulturalna aproprijacija danas je postala diskurzivno bojno polje. No što je ona zapravo i kako o njoj danas govoriti?

Gwen Stefani neprepoznatljiva s novom frizurom

Na što se pjevačica odvažila ovaj put?

Gwen Stefani je poput princeze iz bajke stigla kočijom na nastup u Disneyland- pogledajte tek haljinu!

Pjevačica je oživotvorila prizor iz bajke o kojem mašta svaka djevojčica

Pogledajte kako izgleda raskošan dom Gwen Stefani u Los Angelesu

Poznata pjevačica prodaje ovu raskošnu vilu za 29 milijuna dolara

▲ Povratak na vrh