Pronašli smo novu oazu, i to u skrivenom i pomalo zaboravljenom kutku Zagreba!

20.05.2021.

Prostoria ima namještaj na kojem želimo provesti sunčane dane, ali i nove atraktivne komade za interijer

Prostoria predstavlja svoju bogatu kolekciju namještaja za vanjske prostore fotografskom pričom snimljenoj u pomalo zaboravljenom atriju Gradskog poglavarstva (1956-58, Zagreb), građevini koja je baština modernističke zagrebačke arhitekture, a projektirao ju je glasoviti arhitekt Kazimir Ostrogović.

Povodom svoje 10. obljetnice u 2021.godini, Prostoria istražuje korijene dizajna svojih proizvoda upravo u arhitektonskom nasljeđu Zagreba.

U impresivnom se atriju idilično smjestila kolekcija Umomoku, koju je dizajnirao 3LHD arhitektonski studio. Ona je osmišljena kao oaza hedonizma čemu doprinose raskošni jastuci na taktilnoj drvenoj konstrukciji. Ležaljka je posebno funkcionalna jer omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i poslastica. 

Polygon i Oblique fotelje za terasu!

Popularne fotelje Polygon & Oblique (dizajn: Numen/ForUse) od sada u Prostorijinim salonima u Zagrebu, Rijeci i Splitu možete naći i u outdoor verziji. Proizvodi izgledaju jednako kao i njihova inačica za interijer, no s materijalima i obradama prilagođenim vanjskim uvjetima.

Užitak objedovanja i druženja na terasi sigurno će pružiti stolice i fotelje Osmo čija metalna konstrukcija s drvenim sjedalom i naslonom osigurava optimalni omjer robusnosti i udobnosti neophodnih u kontekstu ekstenzivnog korištenja u eksterijeru izloženom suncu i posolici. Njima se pridružuje kolekcija metalnih outdoor stolova i stolića Strain, Trifidae i Polygon.

Art direkciju fotografskog editoriala u atriju Gradskog poglavarstva potpisuje arhitektonski studio Biro, a snimio ga je Jure Živković. Projekt je ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

Novo – modularne police, stolica Monk na kotačićima i najtanji stolić za sobu!

Prostoria neumorno razvija nove proizvode, tako da su u njezine hrvatske salone upravo stigli noviteti. Police od punog drveta Knif (dizajn: RU:T) osvajaju svojom minimalističkom elegancijom i modularnošću, ali i flat-pack pakiranjem. Spoj polica od drveta i metalne konstrukcije čini Knif nenametljivom kulisom za izlaganje različitih predmeta.

Popularnim blagovaoničkim ili hotelskim stolicama Monk (dizajn: Grupa) – sada je pridružena atraktivna Monkica sa centralnim metalnim nožištem na kotačiće (i fiksno), što je čini idealnom za duge sate provedene na poslu, bez obzira gdje radite. Cijelo sjedište ove tapecirane ugodne stolice vizualno se doima kao da lebdi neovisno o svom neupadljivom osloncu. Čak je i barskim stolicama Monk unaprijeđena ugoda sjedenja dodavanjem naslona.

Profinjeni stolić Frameless dizajnirala je Sanja Knezović, inače autorica poznatih sofa Match i Cloud. Frameless svoju eleganciju može zahvaliti izrazito tankoj metalnoj konstrukciji, a može se pozicionirati kao glavni stolić uz sjedeću garnituru ili kao stolić za priručno odlaganje predmeta. U tanki metalni okvir položene su plohe od kompakta ili od stakla.   

Foto: Jure Živković, Vanja Solin

Sadržaj nastao u suradnji s brendom Prostoria.

Pročitajte i...

Siva i žuta dobitna su kombinacija

Institut Pantone proglasio ju je bojom ove godine, a postala je trend i u uređenju doma. Dok siva djeluje smirujuće, žuta u interijer unosi dozu optimizma

Outdoor klasik nepoznatog dizajnera

Vjerojatno najpoznatiji komad vrtnog namještaja, stolica Acapulco u trendu je već sedamdesetak godina. Na tržištu je dostupna u bezbroj varijanti, no njeno je podrijetlo i dalje obavijeno velom tajne

Neobično ljubavno gnijezdo Due Lipe i Anwara Hadida

U ovoj ostakljenoj 'kućici na stablu' interijer se stapa s eksterijerom

Nekoliko detalja iz kuće Margot Robbie nas je impresioniralo

Slavna glumica prodaje svoj dom u Los Angelesu, što je jedinstvena prilika da zavirimo unutra

Vrijeme je za makeover doma: Tvornička rasprodaja vrhunskog dizajnerskog namještaja u Prostoriji

Tvornička rasprodaja dizajnerskog namještaja u Prostoriji, prilika je koja se čekala godinama!

Kako urediti kupaonicu po uzoru na luksuzne hotele?

Po čemu su posebne kupaonice u hotelima, zbog čega odišu luksuzom i kako to prenijeti u svoj dom? Donosimo savjete dizajnerice interijera Katarine Kavain

▲ Povratak na vrh