5 trendova u dizajnu interijera koji će vas natjerati na makeover

27.04.2020.

Kako izgledaju stylish stanovi u 2020.?

Trendovi u uređenju interijera ne mijenjaju se niti otprilike toliko često kao što se mijenjaju modni trendovi, no ipak, svake nas sezone oduševi neka nova ideja koja okupira društvene mreže i lifestyle magazine. Izdvojili smo pet trendova koje viđamo posvuda i koji će se sigurno naseliti u mnoge domove u 2020., a vrlo bi vas lako mogli natjerati na makeover. Na koncu konca, svima nama tu i tamo treba mala promjena.

Plava boja

Otkako je Pantone najavio da će plava biti it boja godine, to se odrazilo na trendove modnoj industriji, ali i na trendove u uređenju interijera. Naravno, to ne znači da se morate uhvatiti kista i obojiti sve zidove u hit nijansu, ali svoj dom možete začiniti, primjerice, zavjesama, foteljom ili tepihom u nekoj nijansi plave.

 

Gigantske tapete koje izgledaju poput fotografije

Tapete su već dugo popularne u uređenju interijera, bilo da je riječ o retro tapetama veselog i upečatljivog uzorka ili pak o onima koje podsjećaju na umjetnička djela ili pak, mnogima najdraže – fotografije. Prekrijte njima čitav jedan zid i uživajte. Sasvim je sigurno da će čitav prostor izgledati nekako svježe i drugačije, kao da ste dio nekog filma.View this post on Instagram

Dream Bedroom by @serosez #bedroom #bed #decor #interior #interiors #interiordesign

A post shared by Interior Design & Decor (@homeadore) on

 

Urban jungle

Urban jungle globalni je pokret koji je uzeo maha prije nekoliko godina, a čini se da ne jenjava niti u 2020. Stanovi čije su sobe (pa čak i kupaonice) zatrpane različitim biljkama i dalje nas poprilično oduševljavaju, a osim što izgledaju neodoljivo lijepo, biljke će u svaki interijer unijeti neku novu, smirujuću energiju. Imate li “zeleni prst” svakako pokušajte, kasnije ćete se pitati kako ste dosad živjeli bez biljaka.

 

Prirodni materijali

Svaki pravi znalac reći će vam da nema do namještaja izrađenog od punog drveta. I zbilja, takav ćete namještaj moći imati generacijama, a on će s godinama izgledati sve bolje. Naravno, puno drvo vrlo je skupo, a prirodne materijale možete u svoj dom unijeti tako da sintetiku zamijenite lanom, a plastične košare zamijenite onima od pruća.

 

Tapete na stropu

Osim što volimo lijepiti tapete na bočne zidove, po novome ih volimo lijepiti i na stropove. Radi se o vrlo insta-friendly trendu, no navodno je proces lijepljenja tapeta na stropove poprilično izazovan. Odvažite li se ipak na taj poduhvat vjerujemo da ćete biti oduševljeni efektom.View this post on Instagram

Wallpapered ceilings – Yes or No?! . Personally I’m a huge fan of statement wallpapered ceilings, there's just no better way to create an impact and this striking floral ceiling is no exception! An unexpected and yet wonderfully genius move, the floral design wallpaper draws the eye upwards creating a showstopping effect in this high ceiling kitchen. They've also styled the kitchen with our gold hampstead bar stools – a luxe twist on the dark decor. . . . Image @theststyle. Wallpaper @elliecashmandesign. Bar stools @rockettstgeorge.co.uk. #floralwallpaper #statementceiling #ceilingdesign #ceilingdecor #fifthwall #wallpaperdecor #wallpaper #kitcheninspo #kitchensofinstagram #darkkitchens #moodykitchen #highceilings #kitchenisland #ceilinglight #ceilingart #ceilingdesigns #floraldesign #kitcheninterior #surroundyourselfwiththethingsyoulove #ceilingpainting #canilivehere #sundaytimesstyle #makeeverythingbeautiful #rockettstgeorgestyle #rockettstgeorge

A post shared by Jane Rockett (@rockettstgeorge) on

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Inspiracija u interijerima: zelene kuhinje

Osvježavajuće zelene nijanse vrlo stylish kuhinja

Jer vi to zaslužujete: Uredite spavaću sobu za kraljevski odmor

Od onog Louisa XIV u Versaillesu, preko prosvjeda Johna Lennona i Yoko Ono za mir u svijetu, do opjevanog kalifornijskog Rihanne, krevet (i posljedično spavaća soba) centralno su mjesto u svakom domu.

Zavirili smo u dom Aimee Song i želimo SVE!

Aimee Song često nam je modna inspiracija, no ima i odlične ideje o uređenju doma

Predivan stan predivne Else Hosk

... je na prodaju za 3.5 milijuna dolara

U toplom zagrljaju naslonjača

Novi trend u uređenju interijera - naslonjači meki i bijeli poput oblaka

▲ Povratak na vrh