Sofa koju, čini se, imaju SVI na Instagramu. Zašto je toliko žele?

21.08.2021.

Vidjeli smo je na fotografijama Else Hosk, Aimee Song...

Gotovo pedeset godina od prvog izlaganja sada kultne sofe Camaleonda Marija Bellinija na izložbi ‘Italy: The New Domestic Landscape‘ u njujorškoj MoMA-i doživljava pravu renesansu.

Viđamo je na profilima brojnih lica koja pratimo na društvenim mrežama i čiji stil obožavamo: Elsa Hosk, Aimee Song i Chrissy Teigen samo su neke od slavnih osoba čije domove krasi ovaj dizajnerski komad. Nakon 40-godišnje stanke, tijekom koje su ljubitelji talijanskog dizajna pretraživali vintage shopove i iščekivali pojavljivanje pokojeg primjerka, talijanska kompanija B&B Italia ovog je ljeta ponovno pustila u proizvodnju originalni model, prvi put nakon 1979., a čini se da su svi poludjeli za ovim retro predmetom iz sedamdesetih koji i danas izgleda vrlo suvremeno.

Naziv sofe proizlazi iz samog dizajna – Camaleonda – koji kombinira riječi kameleon i onda =val). Modularni elementi se, zahvaljujući kukicama, mogu kombinirati i slagati po želji, te tako prilagoditi svakom prostoru, a jedinstveni valoviti dizajn koji svojim zaobljenim plohama podsjeća na oblak, poziva na opuštanje. U tome je zasigurno ključ popularnosti ovog dizajnerskog ‘it‘ predmeta, a da ne spominjemo da izgleda i izuzetno fotogenično.

Piše: K.S.

Foto: Instagram chrissyteigen, aimeesong, hoskelsa

Pročitajte i...

Elegantan interijer kuće Leonarda DiCaprija spaja suvremeno uređenje i šarm Art Decoa

Slavni glumac prodaje jednu od svojih nekretnina u Kaliforniji koju je uredio glazbenik Moby

kreativni nered

Kako kaos pretvoriti u udoban i oku ugodan kreativni nered

Kreativni nered može biti stil života, ali kako i zašto uopće nered napraviti kreativnim kad cijeli život težimo tome da stvari dovedemo u red? Dizajnerica interijera Katarina Kavain ima par ideja kako kreativni nered učiniti chic!

Siva i žuta dobitna su kombinacija

Institut Pantone proglasio ju je bojom ove godine, a postala je trend i u uređenju doma. Dok siva djeluje smirujuće, žuta u interijer unosi dozu optimizma

Mediteranski chic

Poznata francuska dizajnerica Stephanie Coutas u Saint-Tropezu je uredila vilu iz snova. Rado bismo u njoj ljetovali

'Cutout' kreacije australskog dizajnera našle su se u ljetnoj garderobi brojnih fashionistica

Elsa Hosk, Zendaya i Rita Ora nose seksi eleganciju Christophera Esbera

Jedan look na fashionistice dovoljan je da nam oda 'must have' modni dodatak ove sezone

Svi ih nose: od modela Else Hosk i Hailey Bieber, do Kim Kardashian i Rihanne

▲ Povratak na vrh