Estetika i ekstatika odmora: dizajn namještaja inspiriran malaksalošću

22.06.2019.

Vrckasta kolekcija koja odaje počast prepuštanju umoru i odmoru

Moto je ove mlade dizajnerske snage definirati prostore u kojima možemo biti beskrupulozno malaksale. Shvaćajući važnost umjetnosti odmora usred ovoga užurbanog svijeta, Sit Still nudi osebujni dizajn koji poziva na opuštanje čak i najtvrdoglavije radilice.

 

 

Studio je smješten u južnome Walesu, u dnu vrta umjetnice i dizajnerice Bethan Mitchell, osnivačice novoga brenda. U duhu slavljenja lokalne tradicije u kontrapunktu s modernim dizajnerskim rješenjima, upravo će Mitchellin prepoznatljivi potpis biti utisnut u zaigrane ručno izrađene tkanine, koje se savršeno međusobno upotpunjuju s mekim siluetama namještaja, koji će izrađivati drugi velški majstori zanata.

 

 

Brend je izgrađen na temeljima želje da se u dizajn prostora prenese već zaboravljena umjetnost opuštanja te – kako i sam naziv sugerira – sjedenja u miru, koje je u sadržajima opterećenoj suvremenosti rijetko ostvarena privilegija. Dizajn je jednostavan, minimalistički, a prirodni materijali poput pamuka i organske vune lokalnog podrijetla daju komadima mekoću i zavodljivu udobnost već na prvi pogled, dok kombinacije boja i uzorci na printovima oblikuju ugođaj doma, koji je istovremeno sofisticiran i nadasve nepretenciozan.

 

 

Prema riječima same Bethan Mitchell: «Studio je vođen idejom izrade modernog velškog tekstila te konceptom utjelovljene ‘malaksalosti’. Naša je kolekcija upravo ostvarenje ideala koji stoje iza našega procesa dizajna tkanine; iskrenosti, lokalnog podrijetla i odrješite neopterećenosti trendovima. Stoga prioritet dajemo estetici koja je bezvremenska i trajna.»

 

 

The Sit Still Studio svoju će filozofiju interijera predstaviti krajem lipnja u sklopu londonskog događanja One Year In, New Designers, koji svake godine okuplja stotinu najzanimljivijih i najinovativnijih pojava u dinamičnom svijetu britanskog dizajna.

 

Piše: A.F.
Fotografije: Still Studio

Pročitajte i...

Novi trend u uređenju interijera! - Eklektično

Prostori idealni za one koji ne vole minimalizam

Zavirite u luksuzni njujorški penthouse Anne Hathaway

Glumica prodaje stan za vrtoglavih 3.5 milijuna dolara

Ove predmete jedva ćete čekati vidjeti u svom domu!

Složili smo wishlistu divnih detalja za dom!

Kako urediti prostor u industrijskom stilu?

Ukolikouređujete manji prostor u industrijskom stilu držite se one "manje je više"

▲ Povratak na vrh