Genijalna mobilna kuhinja mladog hrvatskog kipara koja nas je oduševila

13.07.2018.

Mladi hrvatski kipar Antun Ružolčić osmislio je sjajnu mobilnu kuhinju koju možete ponijeti svugdje sa sobom

Kao veliki ljubitelj kuhanja i gastronomije, Antun Ružolčić je godinama sam spremao hranu za ljude oko sebe, još od početka studentskih dana. To je nešto što ga ispunjava, kako samo kuhanje, tako i pozitivna energija koja je uvijek prisutna kad je hrana u pitanju pa je njegova mobilna kuhinja zapravo bila plod te strasti i talenta za stvaranje rukama.

“Kako sam proveo pet godina kao student kiparstva na Primijenjenoj akademiji u Rijeci, a vjerujete mi kod nas na kiparstvu se uvijek dobro jede i pije, tako je i moj rad logičan slijed svega navedenog. Umjetnost, prije svega kiprstvo s jedne strane i kuhanje s druge, su dvije jednako vačne i često isprepletene grane koje karakteriziraju ovaj rad,” otkrio nam je Antun.

Početna ideja priče o ovoj mobilnoj kuhinji bila je “od skulpture do kuhinje” pa Antun vodeći se time transformirao objekt u potpuno funkcionalnu i mobilnu kuhinju.

“Mogućnost da kuhinju složimo u kutiju veličine 60 x 60 x 60 cm, te ju s lakoćom spremimo u automobil i kasnije postavimo gdje god zelimo, bio je glavni cilj cijelog rada. U suradnji sa svojom djevojkom Filipom Sorko pripremao sam tajne večere na raznim lokacijama u Hrvatskoj, te poučen tim iskustvom, znam koliko je to sve bitno,” kaže nam Antun.

Cijelu je kuhinju izradio ručno, bez pomoći stručnjaka ili velikih strojeva, i to od paulovnije koja se pokazala kao dobar odabir jer je lagana što je važno za transport.

“Nakon uspješno realiziranog projekta i predstavljanja publici na nekoliko izložbi u Zagrebu i Rijeci mogu zaključiti da kuhinja ovog tipa privlači pažnju gdje god se pojavi, i napravi najveću gužvu, jer svi vole nešto fino pojesti,” kaže Antun. “I sad samo čekamo da nas otkrije Ikea! Haha!”

Tekst i foto: PR

Pročitajte i...

10 jednostavnih trikova koji će vam pomoći u kuhinji

Internet je preplavljen popisima i videima kako si olakšati život koristeći stvari koje većina nas ima u kući, ali nisu svi baš od pomoći

Iz novog, proljetnog StoryGourmeta s ljubavlju!

Potražite novi broj StoryGourmeta od 27.ožujka na svim kioscima

50 nijansi plave u interijeru

Pantone je bojom 2020. proglasio klasičnu plavu, a čini se da se trend nijansi plave nastavlja i u 2021.

Inspiracija u interijerima: zelene kuhinje

Osvježavajuće zelene nijanse vrlo stylish kuhinja

Laboratorio Donà osvojila je prestižnu Platinum A’Design Award

Veliki uspjeh domaćeg dizajna - Qwerty Elemental kolekcija osvojila prestižnu Platinum Design Award na A’Design Award & Competition u kategoriji modnih dodataka.

Nova kolekcija hrvatskog modnog brenda Sommarena

Sinergija forme i funkcije u elegantnim kreacijama za samopouzdane žene

▲ Povratak na vrh