Kako napraviti savršene Insta-fotografije interijera?

17.10.2020.

Otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da napravite savršene Instagram fotografije interijera

Svi znamo da je potrebno sve više truda da se istaknete na nečijem Instagram feedu, posebice kada su u pitanju interijeri. U nastavku vam donosimo šest trikova koji će vam pomoći da vaše fotografije interijera postanu zanimljive i inspirativne.

Dnevno svjetlo

Podne lampe su odlična stvar i naš su najbolji prijatelj za večernja uživanja uz knjigu, ali na fotografijama rijetko daju adekvatno osvjetljenje. Interijere obavezno fotografirajte kada je u vašem prostoru najviše dnevnog svjetla. Na taj način fotografije će izgledati živopisnije i nećete imati problema sa žutim tonovima umjetnog svjetla.

 

Uređivanje fotografije

Nemojte pretjerivati s filterima, najbolje fotografije interijera najčešće su one prirodne. Fokusirajte se na kompoziciju, a u postprodukciji se poigrajte samo kontrastima i bojama, ako je potrebno.

Minimalistički pristup

Čak i kada se prostor oko vas čini čist i uredan, fotografije najčešće pokazuju da je drugačije. Uklonite sve sitnice koje vam samo smetaju na fotografiji i stvorite minimalističko okruženje.

Eksperimentiranje

Fotografije interijera ne moraju uvijek biti klasične i realne, poigrajte se kutom snimanja, kompozicijom i zumiranjem i iznenadit ćete se, mogućnosti su neograničene!

Dubina prostora

Ne morate nužno biti udaljeni od svih objekata da bi fotografija izgledala dobro. Stanite ispred vaze s cvijećem koja će se nazirati na fotografiji i na taj način stvorite dojam dubine prostora.

 

Piše: A.S.

Foto: @fotografanders

Pročitajte i...

Zavirite u staklenu kuću na Avali i resort u Kostariki u Elle Decorationu - dar uz novi broj magazina Elle

Travanjski Elle svim čitateljima poklanja magazin ELLE Decoration! Vrijeme je za mini proljetni makeover vašeg životnog prostora! Otkrijte originalne savjete i najinspirativnije ideje za uređenje interijera i eksterijera. Elle Decoration na dar potražite uz novi Elle na svim kioscima

Kojih 5 trendova u uređenju interijera možemo očekivati u 2021.?

U 2021. nastavlja se ideja doma kao utočišta

Studio Up: "Fresh start je uvijek najbolja opcija"

Dobitnici nagrade ELLE Decoration: Najbolja arhitektura i dizajn Studio Up podijelili svoj recept za zadržavanje svježine u poslu, usprkos svim izazovima

Ne znamo kad smo zadnji put vidjele ovako lijepe tegle

Simpatične tegle s francuskim potpisom

▲ Povratak na vrh