Kako napraviti savršene Insta-fotografije interijera?

17.10.2020.

Otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da napravite savršene Instagram fotografije interijera

Svi znamo da je potrebno sve više truda da se istaknete na nečijem Instagram feedu, posebice kada su u pitanju interijeri. U nastavku vam donosimo šest trikova koji će vam pomoći da vaše fotografije interijera postanu zanimljive i inspirativne.

Dnevno svjetlo

Podne lampe su odlična stvar i naš su najbolji prijatelj za večernja uživanja uz knjigu, ali na fotografijama rijetko daju adekvatno osvjetljenje. Interijere obavezno fotografirajte kada je u vašem prostoru najviše dnevnog svjetla. Na taj način fotografije će izgledati živopisnije i nećete imati problema sa žutim tonovima umjetnog svjetla.

 

Uređivanje fotografije

Nemojte pretjerivati s filterima, najbolje fotografije interijera najčešće su one prirodne. Fokusirajte se na kompoziciju, a u postprodukciji se poigrajte samo kontrastima i bojama, ako je potrebno.

Minimalistički pristup

Čak i kada se prostor oko vas čini čist i uredan, fotografije najčešće pokazuju da je drugačije. Uklonite sve sitnice koje vam samo smetaju na fotografiji i stvorite minimalističko okruženje.

Eksperimentiranje

Fotografije interijera ne moraju uvijek biti klasične i realne, poigrajte se kutom snimanja, kompozicijom i zumiranjem i iznenadit ćete se, mogućnosti su neograničene!

Dubina prostora

Ne morate nužno biti udaljeni od svih objekata da bi fotografija izgledala dobro. Stanite ispred vaze s cvijećem koja će se nazirati na fotografiji i na taj način stvorite dojam dubine prostora.

 

Piše: A.S.

Foto: @fotografanders

Pročitajte i...

Uz novi Elle rođendanski darovi svima - Elle Decoration i balzam za usne by Neva 1918

Potražite na svim kioscima rođendansko izdanje Ellea koje donosi pregršt zanimljivog sadržaja, kreativni natječaj u kojem možete osvojiti osamnaest cool poklona te čak dva dara svim čitateljima – novi broj Elle Decorationa i balzam za usne Neva 1918

Najava izložbe Mare Bratoš – „Iza grada“

Nakon otvorenja izložbe u Dubrovniku, fotografkinja Mara Bratoš u Galeriji Kranjčar, 22. listopada u 19:00 sati otvorit će izložbu fotografija „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 26. listopada, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Ratched - kako scenografija pridonosi osjećaju jeze

Ili- zeleno, ne volim te više zeleno

Kako stilizirati biljke u interijeru?

Nekoliko ideja koje će podignuti izgled prostora

Rihannina londonska rezidencija je na prodaju (i nije nas oduševila)

Rihannina tajna londonska rezidencija u blizini legendarnog Abbey Road studija prodaje se za vrtoglavih 41 milijun dolara!

Iznenadite zaljubljenike u interijere s ovim genijalnim poklonima

Zanimljivi detalji koji će uljepšate domove vaših bližnjih

▲ Povratak na vrh