Suvremeni funkcionalizam malog prostora

19.11.2018.

Apartman u srcu Firence nedostatak kvadrata je nadoknadio funkcionalnim namještajem izrađenim po mjeri

Studio Pierattelli Architetture  potpisuje uređenje 50 metara četvornih velikog privatnog apartmana u srcu Firence. Na nedostatak četvornih metara u ovom se projektu nije gledalo kao na nedostatak, već kao na mogućnost da se teme suvremenog života interpretira kombiniranjem oblika, funkcija, udobnosti i perspektive.

Stan na dvije etaže je u potpunosti renoviran te izmijenjen u odnosu na prvobitno stanje. Namještaj je izrađen po mjeri milimetarskom preciznošću što je oslobodilo mnogo prostora.Uski ulazni prostor otvara se u iznenađujuće velik i visok dnevni prostor. Obli lukovi su glavna karakteristika prostora, dajući dojam dubine i fokalnu točku oko koje se rotiraju pogled i životne funkcije.

Lakirana drvena klupica formira bazu za veliku, po mjeri izrađenu, sofu presvučenu traperom. Na kraj strukture je kutija za cvijeće iz koje izrasta zeleni ugao. Drvene police za knjige spajaju gornju i donju sobu dajući prostoru  karakter i osobnost. Spavaća soba je s donjim dijelom stana povezana stepenicama metalne strukture. Walk in ormari se nalazi na obje etaže te daje dovoljan prostor za skladištenje bez da se sobama uzima prostor.

Tekst: promo

Foto: Iuri Niccolai

Pročitajte i...

Novi trend u uređenju interijera! - Eklektično

Prostori idealni za one koji ne vole minimalizam

Zavirite u luksuzni njujorški penthouse Anne Hathaway

Glumica prodaje stan za vrtoglavih 3.5 milijuna dolara

Ove predmete jedva ćete čekati vidjeti u svom domu!

Složili smo wishlistu divnih detalja za dom!

▲ Povratak na vrh