Novi hrvatski dizajn brend “VAU” predstavlja cool kolekciju uporabnih predmeta od metala

22.09.2017.

Novi hrvatski dizajn brend VAU lansirao je sofisticiranu kolekciju uporabno-dekorativnih predmeta od masivnog metala, namijenjenu darivanju te personalizaciji poslovnih i privatnih prostora

Dizajn kolekcije potpisuje interni dizajnerski tim brenda VAU koji vodi Marija Ružić Vukmanić (kreativna direktorica). Funkcionalnost svakodnevnih predmeta oni su zajednički utjelovili u novoj formi bezvremenske estetike. Otvarači za pisma i boce, svijećnjak, pritiskivač papira i organizator za sitne predmete na stolu – samo su neki predmeti od metala iz produkcije VAU čiji je dizajn inspiriran univerzalnom simbolikom te naglašava dugotrajne vrijednosti i uživanje u svakodnevnim ritualima.

Pokretač i proizvođač kolekcije VAU zagrebačka je kreativna tvornica PES koja već 25 godina razvija premium promotivne proizvode od metala, ostvarujući većinu prometa kroz izvoz na zapadnoeuropska tržišta. Ohrabreni potvrdom svoje kvalitete na inozemnom tržištu, u čemu im je izrazito pomogao dizajn, PES se okrenuo stvaranju vlastitog brenda VAU, afirmirajući time svoj odjel dizajna, inženjere i majstore.

Kolekcija VAU tako nastaje od masivnog metala kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija, a dorađuje se finom ručnom obradom iskusnih majstora. Namijenjena je ljudima koji svoj prostor žele učiniti ugodnijim te ulažu u privatne i poslovne odnose, a dostupna je u internetskoj trgovini VAU, trgovini Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu i dizajn-shopu Take Me Home.

Piše: N.B.
Foto: Marija Gašparović / VAU

Pročitajte i...

Novi trend u uređenju interijera! - Eklektično

Prostori idealni za one koji ne vole minimalizam

Stefano Seletti: (R)evolucija dizajna

Zahvaljujući vizionarskoj demokratizaciji dizajna svakodnevnih predmeta, talijanski Seletti osvojio je svijet jedinstvenom kombinacijom ekskluzivnog dizajna i pristupačnih cijena, što je njegove proizvode približilo širokoj publici

Rad od kuće može značiti rad s balkona

Pronašli smo sjajan dodatak koji svaki balkon pretvara u - ured

Genijalna ideja kao stvorena za rad od doma

▲ Povratak na vrh