Novo ime na internacionalnoj sceni luksuznog dizajna lampi

15.08.2019.

Zavirite u jedistveni BRAJAK VITBERG studio u Ljubljani

Početkom ljeta prisustvovali smo otvorenju jedinstvenog showroom studija luksuznih rasvjetnih tijela BRAJAK VITBERG, a nedavno nam se pružila i vrlo posebna prilika razgledavanja u formi privatne ture studija. Ovom prostoru od gotovo 250 metara kvadratnih u uskom centru Ljubljane lako bi mogli pozavidjeti poznati milanski i njujorški showroomi.

 

 

Projekt su pokrenuli arhitekti Petra Brajak i Robert V. Bijelić, nakon što su im brojni zajednički projekti tijekom studija ukazali na to da imaju jednake estetske vrijednosti. Kolaboracija je nastala potpuno instinktivno i organski, kao rezultat nebrojenih dugih razgovora o arhitekturi, umjetnosti, modi i dizajnu, kad su zaključili da je vrijeme da svoje ideje materijaliziraju u konkretne oblike. Njihov kreativni proces počinje svakodnevnim jutarnjim sastancima uz kavu na kojima njihove ideje prolaze sve faze od prvotne artikulacije do finalne konkretizacije.

 

 

Prilikom otvorenja showrooma premijerno je predstavljena kolekcija raskošnih lampi na kojoj su mladi dizajneri radili dvije godine. Inspirirani destinacijama koje su posjetili – Atenom, Miamijem, Pompejima i Caprijem – osmislili su 4 minikolekcije koje ujedinjuje eklektični dizajnerski leksik. Njihov poseban stil temeljen je na ikonografskom identitetu antičke homoerotike, kombinaciji klasičnih i modernih izraza, te istraživanju beskrajnih mogućnosti svjetlosnih efekata.

 

 

Dok Miami karakterizira gotovo futuristička reintepretacija klasičnih oblika i uporaba netipičnih materijala poput akrilnog stakla i holografskih folija, Atena i Pompeii oblikovani su u puno klasičnijim formama pomoću svevremenskih materijala kao što su mesing, čelik i mramor.

 

 

 

Piše: L.H.
Fotografije: Brajak Vitberg

Pročitajte i...

Prvi event u Zagrebu u uvjetima 'novog normalnog' Back to new normal by Adria Media Zagreb!

Prvi event u Zagrebu, u uvjetima 'novog normalnog' održan je jučer u predivnom ambijentu Velveta Caféa! Medijska kuća Adria Media Zagreb, organizator ovog druženja, tako je još jednom opravdala epitet 'prvog na tržištu' kada su u pitanju eventi i organizacija lifestyle događanja, dakako uz odgovorno ponašanje i poštujući sigurnosne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Meghan Markle o svojoj borbi s rasizmom

Kako je bivša Vojvotkinja govorila o rasizmu 2012. godine, a kako prije nekoliko dana?

Poruka zahvale našim vjernim čitateljima

Hvala što ste uvijek uz nas!

Volite li cipele Högl – kupite ih baš ovaj tjedan!

Od svakog prodanog para cipela tijekom ovog tjedna Högl će 50 kuna uplatiti za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda koji je teško stradao u potresu.

▲ Povratak na vrh