Zavirite u luksuznu Hermès trgovinu u Hong Kongu

17.01.2018.

Iako blještavila u Hong Kongu nikada nije manjkalo, novi Hermèsov prostor nedavno otvoren u azijskoj prijestolnici luksuza kupcima nudi potpuno drugačije iskustvo

Upečatljiva četverokatnica zaogrnuta u blistavu fasadu bakrenih šipki djelo je pariških arhitekata agencije RDAI koji su pročelje osmislili inspirirani tradicionalnim skelama od bambusa. Interijer je jednako impresivan i prostire se na više od devet tisuća kvadrata. Prostor prepun detalja promišljenih do savršenstva oduševljava besprijekornim kombinacijama i kontrastima materijala, a sve u duhu modernog glamura po kojem je Hermès prepoznatljiv.

Iako RDAI stoji iza tri stotine različitih arhitektonskih projekata za Hermès, umjetnički direktor agencije Denis Montel napominje kako svakom prostoru pristupaju na drugačiji način. “Kod ovog smo projekta vodili računa o prepoznatljivom Hermès potpisu i estetici poput Ex-Libris motiva u mozaiku u prizemlju i namještaju, ali smo mu dali jedinstveni karakter koji će ga od ostalih izdvojiti duhom i volumenom.”

Interijer je pretežno otvoren, s diskretnim prostorima ograđenima zaslonima što daje uravnoteženu interakciju prirodne i prigušene rasvjete i nadopunjuje bogatu paletu raznovrsnih materijala. Suptilna paleta prirodnih tonova varira od kamenih i toplih drvenih nijansi karamele, do blistavih tonova pjenušca. Posvuda raspoređeni drveni ormarići, elegantni štenderi i kožne fotelje stvaraju intimnu atmosferu salona ili boudoira pa se kupci ne osjećaju kao da su u velikoj robnoj kući. “Htjeli smo nešto posebno u Hong Kongu,” zadovoljan je Izvršni direktor Hermèsa Alex Dumas. “Nešto kao drugi dom, mjesto gdje ćemo se i mi i kupci osjećati ugodno.” Sudeći prema viđenom, u tome su itekako uspjeli.

Piše: Maja Karnik
Foto: Hermès

Pročitajte i...

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Ne možemo prestati buljiti u ove Hermès ruževe

Još jedna luksuzna kuća okreće se beauty industriji

▲ Povratak na vrh