Zavirite u Vilu Covri – mješavinu antike i modernog funkcionalizma

30.10.2018.

Vila se gradila i nadograđivala kroz stoljeća, a u potpunosti je obnovljena 2017. godine

Na samim vratima Istre smjestila se Vila Covri okružena čarobnim krajolikom, vinogradima i maslinama.

Iako smještena u ruralnom okolišu pruža potpuni luksuz i privatnost u mirnom, šarmantnom istarskom selu Kovri (Covri) između gradića Brtonigle i Novigrada.

 

Vila je dobila ime po istarskom mjestu Kovri gdje se i nalazi, na samo 4 km od najbliže plaže. Bivši vlasnici, obitelj Covra su prilikom posjeta vili donijela na poklon stare predmete koje su ponijeli sa sobom  još 1945. godine, kada su pobjegli u Italiju. Danas su ti predmeti potpuno uklopljeni u vilu i daju joj poseban štih.

Početak gradnje ove stancije započelo je još u 16 stoljeću kada je obitelj Kovrić, kasnije preimenovana u Covra, došla s otoka Korčule i nastanila se na plodnoj crvenoj zemlji.

Vila se gradila i nadograđivala kroz stoljeća, a današnji oblik dobila je 1801. godine i potpuno je obnovljena 2017. godine s najkvalitetnijim namještajem, dizajnerskom rasvjetom i  godinama skupljanim antikvitetima iz Italije. Projekt autorski potpisuje dizajner Boris Ružić.

Vila ima prostrano ograđeno dvorište, kameni baladur s balkonom i prekrasnim pogledom na more, mediteranski vrt na krovu kućice pokraj bazena sa slanom vodom, vanjsku ljetnu kuhinju i  teterasu s pergolom.

Velika pažnja je posvećena baštini kuće i istarskom tradicionalnom stilu. Istovremeno, tu je i mješavina antike s modernim funkcionalizmom pa je prostor moderan i praktičan.

 

 

U renoviranju ville najviše se pazilo da sve bude izvorno i ekološki prihvatljivo. Dotrajale stare erte su korištene u dogradnji zidića, stare hrastove potporne grede su obojene i vraćene na staro mjesto, cijela kuća je ručno žbukana starim tehnikama, parket od slavonskog hrasta  je premazan uljem, za bojanje zidova koristile su se samo ekološki prihvatljive boje, kamen oko bazena je iz istarskih kamenoloma te se koristio najkvalitetniji mramor. U bazenu se ne koristi klor, nego se za dezinfekciju sustava koristi postupak elektrolize slane vode.

Unutrašnjost vile sastoji se od tri etaže, koji uspješno kombiniraju tradicionalni istarski s modernim industrijskim stilom. Otvoreni koncept dnevnog boravka i blagovaonice zajedno s potpuno opremljenom kuhinjom i WC-om nalaze se u prizemlju. Tri prostrane spavaće sobe  s vlastitim kupaonicom nalaze se na prvom katu, gdje iz jedne od spavaćih soba se izlazi na terasu te u  vrtu. Dva suite, također s vlastitom kupaonicom svaka, nalaze se na drugom katu.

Tekst: promo
Foto: Rajan Milošević / Koridor 27

Pročitajte i...

Zavirite u luksuznu Hermès trgovinu u Hong Kongu

Iako blještavila u Hong Kongu nikada nije manjkalo, novi Hermèsov prostor nedavno otvoren u azijskoj prijestolnici luksuza kupcima nudi potpuno drugačije iskustvo

Outdoor klasik nepoznatog dizajnera

Vjerojatno najpoznatiji komad vrtnog namještaja, stolica Acapulco u trendu je već sedamdesetak godina. Na tržištu je dostupna u bezbroj varijanti, no njeno je podrijetlo i dalje obavijeno velom tajne

Nova definicija luksuza: Kuća Ariane Grande dopremljena je iz Engleske

Rustikalne engleske brvnare kalifornijski su dom suvremene pop princeze

Neobično ljubavno gnijezdo Due Lipe i Anwara Hadida

U ovoj ostakljenoj 'kućici na stablu' interijer se stapa s eksterijerom

vrtna zabava

Nekoliko ideja za odličnu vrtnu zabavu

Mojito, salata, boje i dobro društvo je sve što nam treba!

Za uređenje ovih luksuznih hotelskih soba Lagerfelda su inspirirale Marie Antoinette i njegova mačka Choupette

Ekstravagancija i pomno promišljeni detalji su Lagerfeldov prepoznatljiv potpis, a ostavio ga je u ovom kultnom hotelu

▲ Povratak na vrh