Cherry Dear nakit premijerno na ELLE Boutiqueu!

18.06.2020.

Blic intervju: Upoznajte Emu iz novog i uzbudljivog brenda Cherry Dear

Novo ime na domaćoj sceni nakita koje svakako vrijedi zapamtiti je brend Cherry Dear, odnosno dizajnerica Ema Krot Turudić.
Ema se od samog starta ozbiljno bacila na posao pa je u zadnjih 6 mjeseci izbacila svoje prve dvije kolekcije 1st 6 i Memory Box. S obzirom na to koliko bismo rado njezine komade vidjeli u svojim kutijicama za nakit, presretni smo što će Cherry Dear sudjelovati na nadolazećem ELLEBoutiqueu. Kroz blic intervju upoznajte Emu i saznajte što nam sprema za iduću subotu.

 

Nedavno smo pisali o tvojoj novoj kolekciji Memory Box u kojoj je glavna zvijezda kamen citrin. Kako to da si baš njega izabrala? Ima li on za tebe neko posebno značenje?

Nema posebno značenje. Svidjela mi se kombinacija sa srebrom pogotovo u tehnici flush settinga koju sam koristila. Jednostavno je lijepo.


Sav nakit izrađuješ ručno, provedi nas malo kroz svoj proces od ideje do realizacije.

Naravno, sve počinje idejom. Nakon što prođe ovaj dio ideje i inspiracije, prelazim na tehnički dio. Do sada je ideja određivala tehniku izrade. Krećem u istraživanje same tehnike i nabavku potrebnih materijala. Sada dolazi onaj “prljavi” dio koji jako volim – sama izrada prototipa. Od mjerenja, piljenja, turpijanja, preko taljenja, lotanja i bušenja dolazimo do zadnjih finesa i poliranja. U cijelom procesu pratim greške, učim na njima i ispravljam ih dok nisam zadovoljna s finalnim proizvodom. Kako se radi o nakitu ručne izrade, svakom komadu posvećujem jednaku pažnju i vrijeme.

Kakvi su planovi za budućnost? Radiš li već na sljedećoj kolekciji?

Radim, ako se motanje ideja po glavi može nazvati radom. Sve je još u fazi ideje i zapisivanja natuknica. Sama realizacija će još malo pričekati.

Što nam spremaš za nadolazeći ELLE Boutique?

Spremam dvije kolekcije koje sam izbacila od pokretanja brenda –  1st 6 i Memory box. Ovo je moje prvo predstavljanje publici uživo, tako da sam moram priznati jako uzbuđena. Direktan kontakt s klijentima i feedback su neprocijenjivi.

 

Dizajnerske komade Cherry Dear možete nabaviti po promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu,  u subotu 27. lipnja, u Dežmanovoj ulici (Dežmanov prolaz) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Elle Boutique otvoren je za sve posjetitelje od 10 do 21 sat. Pod sloganom #stopostohrvatskidizajn i #zajednozamodu ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po posebnim promotivnim cijenama, a koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Denis Butorac

Pročitajte i...

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Nekadašnja brend-menadžerica svoju je strast za kuhanjem pretvorila u uspješan posao

U trenutačnim okolnostima, kad su putovanja ograničena, ipak možemo uživati u autohtonim ljepotama, i to zahvaljujući Dragani Dilparić i platformi priceless.com, koji nas vode u središnju Hrvatsku i čarobne okuse štrukli. Oduvijek ste željeli naučiti pripremati ovaj kontinentalni comfort food? Evo prilike! I to potpuno besplatno!

Kako besplatno putovati i za kraj 2020. pokloniti sebi - doživljaje?

Putovanja možda imaju novu dimenziju, ali opet su i predivna i inspirativna – dovoljno je samo kliknuti na priceless.com

Treću godinu zaredom Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u borbi protiv siromaštva djece

Od svake transakcije Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske od 26. studenog do 23. prosinca odvaja se sredstva za pomoć djeci Hrvatske i Ruande

Kako smo se proveli na modnom događanju jeseni

Jesenski ELLE Boutique održao se u subotu u nenadmašnom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda

Najglamurozniji ELLE Boutique dosad je u punom jeku

Svratite u Hrvatski glazbeni zavod po najbolje kreacije i na (odgovorno) modno druženje s dizajnerima!

▲ Povratak na vrh