Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

17.11.2019.

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Usred kišom opranog Zagreba, Muzej za umjetnost i obrt cijeli je dan sjao u bojama vrhunskog domaćeg dizajna… Prvi jesenski ELLE Boutique predstavio je osamnaest fantastičnih dizajnerskih brendova, koji su po promotivnim cijenama i s dodatnim popustom od 20% na Maestro® ili Mastercard® kartice opremili ljubiteljice kvalitetne dizajnerske mode, koje kiša nije pokolebala na putu u ELLE shopping oazu, jesensko-zimskom odjećom i accessoireom.

Boutique je vrata otvorio prvim fashionisticama u 10h, dok je od 11 do 13 bio happy hour s potpisom Kavane i restorana Muzej, koji je ponudio mali subotnji brunch break u vidu slatkih i slanih delikatesa, uz koje je savršeno pristajao čitav spektar opojnih Nespresso okusa, a hidrataciju je na razini održavala Smartwater – sve za savršeni shopping provod!

 

Koliko je važno voditi računa o pozadini svakog komada koji kupimo bilo je riječi na dvije panel diskusije, od kojih je prva bila fokusirana na razliku između fast fashion fenomena te svojevrsne reakcije na hiperubrzanu produkciju i konzumaciju mode pod nazivom slow fashion. Upravo je slow fashion filozofija svih brendova koji su pokazali svoje komade na Boutique te su dizajnerice Marija Kulušić i Maja Miletić (mammii jewellery) govorile specifično o svojim procesima rada te svemu što im slow fashion omogućuje, dok su širu kontekstualizaciju ovih oprečnih fenomena današnjice ponudili Nada Mirković i Saša Joka iz Elleovih redova. Drugi je panel zagrabio još širu temu društveno angažirane mode koje su se prihvatile Elleove autorice s područja fenomenologije mode Tina Lončar i Maja Karnik, uz bok akademskoj slikarici i modnoj dizajnerici Paulini Jazvić, dok su osobne filozofije i iskustva podijelile mlade dizajnerice Gala Vrbanić (iz dvojca Price on Request) te Dina Šavorić (My Mon Mon). Panele je moderirala Elleova urednica kulture Ana Fazekaš, vodeći razgovor u kojemu se otvorilo nepregledno mnoštvo značajnih tema koje pozivaju potrošačice i potrošače na aktivno promišljanje i odgovornost pri odlukama kada je riječ o modi kao važnom segmentu privatnoga života, ali i društva u cjelini.

Među svesrdnim podržavateljima ELLE Boutiquea te mode uopće bio je u i Persil, koji je ljubiteljice dobrog modnog dizajna kući slao s ultimativnim sredstvom za njegu njihova fashion ulova! Sve u svemu, još nam se sliježu dojmovi najvećeg ELLE Boutiquea dosad… je li prerano da jedva čekamo proljeće?

Fotografije: Mirna Bartolić

Pročitajte i...

COS je konačno stigao u Hrvatsku

Sretna vijest za modne minimalistice

Shopping vodič: Tie-dye ili službeni uzorak korona sezone

Čini se da su se sve influencerice i svi celebrityiji spontano uskladili oko službene uniforme korona sezone

10 bijelih košulja koje ćete nositi cijelo vrijeme

Najljepše bijele košulje s high end i high street potpisima

▲ Povratak na vrh