Izložba “ELLE Moda&društvo” je otvorena!

19.06.2015.

Ova atraktivna izložba za ljubitelje mode otvorena je sinoć, 18. lipnja, druženjem ispred Doma HDLU s brojnim poznatim licima domaće kulturne scene koja su došla pogledati naslovnice magazina ELLE i prisjetiti se važnih trenutaka modne i izdavačke industrije

Hrvatsko izdanje Ellea svečanim otvorenjem predstavilo je 18. lipnja u Domu HDLU izložbu „Elle: Moda&Društvo, 1945-2015“, retrospektivni postav stotinjak naslovnica francuskog Ellea, kultnog ženskog modnog časopisa koji je već sedam desetljeća ne samo ogledalo društvenih promjena i položaja žene u društvu, nego i aktivni sudionik i avangardni nositelj tih promjena.

 

Otvorena izložba ELLE "Moda i društvo: Isprepleteni pogledi"

Dom HDLU u znaku izložbe

 

Jedinstven prostor za naslovnice

Prateći kronološki estetski razvoj i ključne fenomene koji se iz njih iščitavaju, naslovnice su podijeljene po dekadama i tematski, te popraćene tekstovima koji ih kontekstualiziraju.

Dizajn postava u jedinstvenom okruglom prostoru Galerije Bačva potpisuju uspješne kustosice mlađe generacije Nina Bačun i Vanja Žanko, dok je autor originalne instalacije koja prati izložbu Dorijan Kolundžija, nagrađivani beogradski umjetnik svjetske reputacije u području primijenjene grafike i novih medija.

 

Otvorena izložba ELLE "Moda i društvo: Isprepleteni pogledi"

 

Na otvorenju se se okupila mnoga poznata lica, poput veleposlanika; Veleposlanica Australije Susan Cox, Veleposlanica Francuske Michelle Boccoz, Ataše Veleposlanstva Ruske Federacija Anna Kalabukhova, političari Vesna Pusić, Davor Bernardić i Mirela Holy, te mnoštvo poznatih iz svijeta kulture, mode i umjetnosti poput Loredana Bahorić, Natalija Đorđević, Darija Lorenci, Goran Grgić, Mara Bratoš, Ivan Alduk, Nikica i Vjeko iz Envy Rooma, Luka Grubišić i Lana Puljić, Tihana Harapin Zelepugin, Ante Vrban, Daniela Trbović, Mirna Zidarić, Martina Felja, Ronald Braus, Ida Prester, a pjevačica Ana Opačak uz francuske šansone očarala je sve uzvanike.

Događanje je organizirano u okviru manifestacije Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj – www.rendez-vous.hr.

(Druženje prije samog otvorenja pogledajte OVDJE!)

Fotografije: Robert Gašpert

Pročitajte i...

Lana Puljić svojom Lokomotivom stigla do Milana i otkrila nam kako se snašla na svjetskoj pozornici

Zagrebački brend Lokomotiva predstavio je na ovogodišnjem Milano Fashion Week-u kolekciju za jesen/zimu 2021., u sklopu platforme Emerging Talents Milan. Revija je održana u samom centru Milana, u predivnom ambijentu barokne palače Palazzo Visconti, koja je poslužila kao savršena kulisa za samu prezentaciju, a mi smo tim povodom porazgovarali s dizajnericom Lanom Puljić

Moda i glazba uvijek su išli zajedno: Elle i modni dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu - s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Vrlo osobna priča iza nove Lokomotivine kampanje

Predivan susret realnosti sadašnjice, nostalgije, umjetničke vizije i mode u kampanji za novu kolekciju Lokomotiva by Lana Puljić

Prosinačko izdanje časopisa Elle vas čeka na kioscima

Ove sezone in su lanci – na torbicama, cipelama i kaputima, a na stranicama novog broja Ellea trudimo se pokrenuti lančanu reakciju dobrog raspoloženja - usprkos svim trenutnim izazovima!

Svečano otvorenje izložbe fotografija "Iza Grada" Mare Bratoš

Sinoć je u Galeriji Kranjčar, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, svečano otvorena izložba fotografkinje Mare Bratoš „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 05. studenog, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Uz novi Elle rođendanski darovi svima - Elle Decoration i balzam za usne by Neva 1918

Potražite na svim kioscima rođendansko izdanje Ellea koje donosi pregršt zanimljivog sadržaja, kreativni natječaj u kojem možete osvojiti osamnaest cool poklona te čak dva dara svim čitateljima – novi broj Elle Decorationa i balzam za usne Neva 1918

▲ Povratak na vrh