Kako Ksenija Vrbanić ostaje u korak s vremenom?

14.11.2019.

‘’Gotovo da nemamo četiri godišnja doba, već samo dva.’’

Kako tehnologija zapravo utječe na naše shvaćanje odjeće i na koje sve detalje treba paziti pri dizajniranju i odabiru kvalitetnih komada otkrila nam je Ksenija Vrbanić. Suptilnim aluzijama na suvremeni daleki istok i pametnim krojačkim rješenjima, dizajnerica preispituje svakidašnjicu i potrebe koje joj treba ispuniti. Nužnost je, kako znamo, majka inovacije. Domišljatost XD-ovih i ostalih genijalnih ideja istražite na Elle Boutiqueu 16. studenog od 10 do 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, na kojem ćemo moći nabaviti dizajnerske artikle po promotivnim cijenama i s popustom od čak 20% za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

 

Veseli li vas više povratak vatiranih jakni ili pelerina?

Vatirane jakne su već nekoliko zimskih sezona must have i vrlo udobno rješenje za niske temperature. Osobito je to izraženo za mokre ruske zime koje su redovito u debelom minusu i ne možete preživjeti bez debelih vatiranih predimenzioniranih jakni. Kako je XD vrlo tražena u tom dijelu svijeta, ima dosta komada u tom smjeru.

 

Što je ključno u pozicioniranju i premještanju džepova na outerwearu?

XD je upravo usmjeren na detalje koji čine završni look. Džepovi na neočekivanim mjestima, ali uvijek vrlo funkcionalni. Gotovo svaki komad ima ili skriveni ili naglašeni džep kao detalj. To je zbog činjenice da je njegovo veličanstvo, mobitel naš stalni pratitelj i moramo ga smjestiti na dizajnirano mjesto.

 

Koja je inspiracija iza proštepanog uzorka koji posjeća na gumu i onog koji izgleda kao svjetla brzih automobila u prolazu?

Printevi osmišljeni in-house na različitim kvalitetama tkanine su danas potpis gotovo svakog dizajnera, pa tako i XD već nekoliko sezona. Nove tehnologije daju neograničene mogućnosti i treba ih koristiti inventivno i istraživački.

Koji komad preporučate za najhladnije zimske dane?

Hladnoću ćemo najlakše spriječiti toplom, mekanom jaknom ili kaputom. U skladu s klimatskim promjenama gotovo da nemamo četiri godišnja doba, već samo dva. I tako iz sakoa ili trencha uskačemo u vatiranu jaknu.

 

 

Kakav tip cipele najbolje ide uz kaput ili jaknu ‘’A’’ siluete?

XD kolekcije se vrlo dobro sljubljuju s brendovima Trippen i Lofina koje možete kupiti u svim našim prodajnim mjestima.

Pridružite nam se na Elle Boutiqueu u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u subotu 16. studenoga, od 10 do 19 sati. Upoznajte svoje omiljene dizajnere, kupite trendi dizajnerske komade po promotivnim cijenama i s popustom od 20% za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Ulaz na Elle Boutique u Muzej za umjetnnost i obrt se ne naplaćuje. Koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

Piše: D.M.
Fotografije: Xenia Design

Pročitajte i...

Nova XD Xenia Design kolekcija

XD After Dark Cruise Collection

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Sneak Peek u ELLE Boutique

Atmosfera se zahuktava na ultimativnoj zagrebačkoj shopping destinaciji

▲ Povratak na vrh