Što nam za ELLE Boutique sprema Marija Kulušić?

11.06.2019.

Bezvremenski stil i nezaboravan dizajn

Otkako je zakoračila na modnu scenu Marija Kulušić se ističe svojim jedinstvenim pristupom modnom stvaranju. Ne mareći za suludi tempo trendova koji se nezaustavljivo vrte, niti za pravila koje nameću sezone, Marija kreira kolekcije slijedeći samo svoj instinkt i kreativni poriv, pomno pazeći da svaki komad bude majstorski usavršen, promišljen, pedantno izrađen i poseban, da priča neku samo svoju, drugačiju priču i izdvaja se iz mase odjeće koju vizualno konzumiramo i zaboravljamo već idućeg trenutka.

 

 

Slijedeći principe slow fashiona, Marija stvara polako, ali promišljeno, ostavljajući trag svakom novom kolekcijom, a upravo se zbog toga njezine kreacije zadržavaju u sjećanjima mnogo duže od samo jedne sezone. Svaki odjevni komad koji izađe iz njezine radionice, Marija prošije svojim talentom, oboji ga svojim perfekcionizmom i istančanim smislom za estetiku čineći tako svoje modele prepoznatljivima i na svojevrstan način bezvremenskima. Sklona inovacijama, istraživanju mogućnosti koje pružaju tkanine i printevi, Marija sa svakom svojom kolekcijom ode korak dalje, pomakne granice i iznova oduševi.

 

 

Ususret ELLE Boutiqueu, jedinstvenom modnom događaju koje se u Dežmanovoj ulici održava ove subote 15. lipnja od 10 do 21 sat, porazgovarali smo s Marijom Kulušić koja nam je otkrila kako je prošlo sudjelovanje na Tjednu mode u Skopju, na čemu trenutno radi, te, naravno, što nam sprema za ELLE Boutique.

Nedavno si sudjelovala na Fashion Weeku Skopje gdje si predstavila svoju posljednju kolekciju? Kako je došlo do suradnje?

Sasvim slučajno. Dobila sam poziv na projekt United Fashion, koji podupire mlade europske dizajnere, a ove godine se taj projekt održavao u Skopju za vrijeme Fashion Weeka Skopje pa su me tako organizatori tjedna mode pozvali da usput predstavim svoju aktualnu kolekciju.

Kakve su bile reakcije na kolekciju?

Vrlo lijepe i pozitivne. Posebice na komade koji su bojani prirodnim bojilima i printom, ljudi su se većinom iznenadili kada sam im prepričala čitav proces nastajanja tekstila, a to mi je također donijelo i podosta medijske pažnje.

Kakve su tvoje impresije? Koliko se prezentacije vani razlikuju od onih kod nas? Koliko se razlikuje modna scena?

Ima tu svega kao i kod nas, ali ima i mjesta na napredak. Trude se i vrlo su organizirani i srdačni, no propusti se dešavaju, a to je i jedan od razloga zašto ne izlažem na tjednima mode uz činjenicu da je u jednom identičnom prostoru uz hrpu drugih dizajnera teško iznijeti autentičnu priču. Što se tiče dizajna, kao i kod nas, raznoliko i za svakoga ponešto, ne bih u detalje.

Na čemu trenutno radiš?

Krećem s novom kolekcijom koja je još u povojima, trenutno na papiru. Ideja je tu, polako modeliram i bavim se krojevima te ću nakon kratkog odmora krenuti u realizaciju. Po prvi puta ću se pozabaviti jednim modnim dodatkom, no zasad ne bih otkrivala dalje.

Što nam spremaš za ELLE Boutique u subotu?

Imat ćete priliku vidjeti aktualnu kolekciju te kupovati po promotivnim cijenama sniženim do 50%. Uz kolekciju sam pripremila lagane haljine od svile i viskoze koje se korigiraju vezicama za cipele pa tako jedna veličina odgovara svakome. Bit će i nešto svilenih topova, uglavnom ručno bojanih i unikatnih.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Marija Kulušić

Pročitajte i...

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

Znamo gdje ovaj vikend možete kupiti dizajnerske komade na popustu i podržati domaću modu!

ELLE Boutique održat će se ove subote u Dežmanovoj ulici u Zagrebu od 10 do 21

Lykke mirisni nakit stiže na ELLE Boutique!

Mirisni medaljoni inspirirani hrvatskom baštinom

▲ Povratak na vrh