Što nam za ELLE Boutique sprema Marija Kulušić?

11.06.2019.

Bezvremenski stil i nezaboravan dizajn

Otkako je zakoračila na modnu scenu Marija Kulušić se ističe svojim jedinstvenim pristupom modnom stvaranju. Ne mareći za suludi tempo trendova koji se nezaustavljivo vrte, niti za pravila koje nameću sezone, Marija kreira kolekcije slijedeći samo svoj instinkt i kreativni poriv, pomno pazeći da svaki komad bude majstorski usavršen, promišljen, pedantno izrađen i poseban, da priča neku samo svoju, drugačiju priču i izdvaja se iz mase odjeće koju vizualno konzumiramo i zaboravljamo već idućeg trenutka.

 

 

Slijedeći principe slow fashiona, Marija stvara polako, ali promišljeno, ostavljajući trag svakom novom kolekcijom, a upravo se zbog toga njezine kreacije zadržavaju u sjećanjima mnogo duže od samo jedne sezone. Svaki odjevni komad koji izađe iz njezine radionice, Marija prošije svojim talentom, oboji ga svojim perfekcionizmom i istančanim smislom za estetiku čineći tako svoje modele prepoznatljivima i na svojevrstan način bezvremenskima. Sklona inovacijama, istraživanju mogućnosti koje pružaju tkanine i printevi, Marija sa svakom svojom kolekcijom ode korak dalje, pomakne granice i iznova oduševi.

 

 

Ususret ELLE Boutiqueu, jedinstvenom modnom događaju koje se u Dežmanovoj ulici održava ove subote 15. lipnja od 10 do 21 sat, porazgovarali smo s Marijom Kulušić koja nam je otkrila kako je prošlo sudjelovanje na Tjednu mode u Skopju, na čemu trenutno radi, te, naravno, što nam sprema za ELLE Boutique.

Nedavno si sudjelovala na Fashion Weeku Skopje gdje si predstavila svoju posljednju kolekciju? Kako je došlo do suradnje?

Sasvim slučajno. Dobila sam poziv na projekt United Fashion, koji podupire mlade europske dizajnere, a ove godine se taj projekt održavao u Skopju za vrijeme Fashion Weeka Skopje pa su me tako organizatori tjedna mode pozvali da usput predstavim svoju aktualnu kolekciju.

Kakve su bile reakcije na kolekciju?

Vrlo lijepe i pozitivne. Posebice na komade koji su bojani prirodnim bojilima i printom, ljudi su se većinom iznenadili kada sam im prepričala čitav proces nastajanja tekstila, a to mi je također donijelo i podosta medijske pažnje.

Kakve su tvoje impresije? Koliko se prezentacije vani razlikuju od onih kod nas? Koliko se razlikuje modna scena?

Ima tu svega kao i kod nas, ali ima i mjesta na napredak. Trude se i vrlo su organizirani i srdačni, no propusti se dešavaju, a to je i jedan od razloga zašto ne izlažem na tjednima mode uz činjenicu da je u jednom identičnom prostoru uz hrpu drugih dizajnera teško iznijeti autentičnu priču. Što se tiče dizajna, kao i kod nas, raznoliko i za svakoga ponešto, ne bih u detalje.

Na čemu trenutno radiš?

Krećem s novom kolekcijom koja je još u povojima, trenutno na papiru. Ideja je tu, polako modeliram i bavim se krojevima te ću nakon kratkog odmora krenuti u realizaciju. Po prvi puta ću se pozabaviti jednim modnim dodatkom, no zasad ne bih otkrivala dalje.

Što nam spremaš za ELLE Boutique u subotu?

Imat ćete priliku vidjeti aktualnu kolekciju te kupovati po promotivnim cijenama sniženim do 50%. Uz kolekciju sam pripremila lagane haljine od svile i viskoze koje se korigiraju vezicama za cipele pa tako jedna veličina odgovara svakome. Bit će i nešto svilenih topova, uglavnom ručno bojanih i unikatnih.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Marija Kulušić

Pročitajte i...

Marija Kulušić osvojila je još jednu prestižnu nagradu

Divne vijesti za jednu od naših omiljenih dizajnerica

Intervju: Marija Kulušić

Manje je uvijek više

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Jesenski Elle Boutique okupio vodeće domaće dizajnere

Jesensko izdanje Elle Boutiquea u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt okupilo je 18 domaćih fashion brendova s ciljem promocije i prezentacije najboljeg hrvatskog dizajna.

Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Sneak Peek u ELLE Boutique

Atmosfera se zahuktava na ultimativnoj zagrebačkoj shopping destinaciji

▲ Povratak na vrh