Ususret ELLE Boutiqueu popričali smo s Marijom Kulušić

18.06.2020.

Što nam sprema za nadolazeći ELLE Boutique, kako je zdravstvena kriza utjecala na poslovne planove i ponešto o Marijinom afinitetu prema recikliranju i održivoj proizvodnji saznajte u blic intervjuu

Veliko nam je zadovoljstvo i za ovo izdanje ELLE Boutiquea najaviti sudjelovanje Marije Kulušić, jedne od najoriginalnijih domaćih dizajnerica i naše velike modne simpatije. Mariji smo 2018. godine dodijelili Elle Style Awards nagradu za najboljeg mladog dizajnera, a od tada pomno pratimo svaki njezin korak. Što nam sprema za nadolazeći ELLE Boutique, kako je zdravstvena kriza utjecala na poslovne planove i ponešto o Marijinom afinitetu prema recikliranju i održivoj proizvodnji saznajte u nastavku.

 

Nedavno si osvojila prestižnu nagradu Open My Med koja uključuje 18-mjesečni program edukacije u Marseilleu i Parizu. Koliko je pandemija utjecala na tvoje poslovne planove?

Posao mi se prije pandemije krenuo širiti te smo u zadnjih par mjeseci stekli puno novih klijenata. Tokom pandemije se sve doslovno zamrznulo na razdoblje od dva mjeseca. Budući da je moda luksuz i nije nužna u jeku zdravstvene krize apsolutno opravdano me ovo razdoblje ostavilo u strahu. Edukaciju sam nastavila online coachingom s raznim ekspertima iz Pariza, a vidjeti ćemo se iduću godine u Francuskoj ako nam prilike to dozvole.


Svoje komade izrađuješ ručno i u malim serijama, s posebnom pažnjom na korištenje održivih i prirodnih materijala. U razgovoru s našim modnim urednikom Sašom Jokom u siječanjskom si izdanju ELLE-a otkrila kako voliš reciklirati neiskorištene materijale u novim kolekcijama, reci nam nešto više o tome.

Što sam duže prisutna u modi sve više sam svjesna njenog otiska koji ostavlja na okoliš pa i na ponašanje kupaca, a u skladu s time sam odgovornija.

Ovo mi je razdoblje omogućilo vrijeme gdje sam se odlučila pozabaviti postojećim materijalima i predmetima koje sam reciklirala pa će nova kolekcija na kojoj trenutno radim biti izrađena u potpunosti od deadstock i recikliranih materijala.

 

 

U prošloj kolekciji predstavila si svoju prvu torbu, možemo li u budućnosti očekivati još modnih dodataka?

Apsolutno. Dugo razmišljam o modnim dodacima i sigurno će ih biti još u skoroj budućnosti.

 

Na prošlom ELLE Boutiqueu si premijerno predstavila dio svoje nove kolekcije. Što nam spremaš ovaj put?

Imati ćete priliku kupovati primjerke iz prošlih kolekcija po promotivnim cijenama.

Dizajnerske komade Marije Kulušić možete nabaviti po promotivnim cijenama na Elle Boutiqueu,  u subotu 27. lipnja, u Dežmanovoj ulici (Dežmanov prolaz) u Zagrebu. Dodatan popust od 20% možete ostvariti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Elle Boutique otvoren je za sve posjetitelje od 10 do 21 sat. Pod sloganom #stopostohrvatskidizajn i #zajednozamodu ovo će modno događanje okupiti vodeće domaće dizajnere, čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po posebnim promotivnim cijenama, a koji vas dizajneri očekuju saznajte ovdje.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Franjo Matković, Jure Perišić

Pročitajte i...

Villa Sandi prosecco za ljetne užitke

Najpoznatiji proizvođač prosecca, vinarija Villa Sandi nalazi se sjeverno od Venecije gdje je područje poznato po talijanskom pjenušavom vinu, a uz vrhunsku ponudu vina, Villa Sandi vinarija poznata je i po mnogim kulturnim poveznicama s regijom Veneto.

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

Znamo gdje ovaj vikend možete kupiti dizajnerske komade na popustu i podržati domaću modu!

ELLE Boutique održat će se ove subote u Dežmanovoj ulici u Zagrebu od 10 do 21

Lykke mirisni nakit stiže na ELLE Boutique!

Mirisni medaljoni inspirirani hrvatskom baštinom

▲ Povratak na vrh