7 divnih časopisa za ljubitelje dobrog dizajna za koje možda niste čuli

12.06.2020.

Coffee table primjerci

Jeste li se ikad zatekli u situaciji da ste u nekoj velikoj knjižari i voljeli biste kupiti neki lijepi časopis u kojem postoji nešto pametno za pročitati, no ponuda je tako velika da se ne uspijevati snaći i na kraju odlazite praznih ruku? Nama je, nebrojeno puta, zato smo odlučili preporučiti nekoliko naših favorita, koji su, osim što nude pametne i stimulirajuće tekstove o dizajnu, putovanjima i ponekim lifestyle temema, vrlo zanimljivi i na konceptualnoj razini.

 

Primjerice, časopis Apartamento većinom se sastoji od intervjua s intrigantnim kreativncima koji djeluju diljem svijeta i u različitim područjima, a razgovore prate fotografije njihovih osobnih životnih prostora, koje nam daju uvid u jednu posve drugu dimenziju njihovih osobnosti. Ili pak Dirty Furniture, koji se bavi isključivo odnosom dragocijenih predmeta i ljudi koji s njima žive, a svaki broj tematski je određen jednim komadom namještaja koji povezuje sve teme, bile one političke, lifestyle ili pak umjetničke. Kinfolk je pak vrlo cijenjen lifestyle i travel časopis za koji ste vjerojatno i čuli, a njegovi vodiči za putovanja uvijek su super izvor cool i autentičnih mjesta za posjetiti.

Za vas smo odabrali sedam časopisa koji nisu baš mainstream, a kojima je dodana vrijednost da će sigurno super izgledati na vašem stoliću u dnevnom boravku.

 

Dirty Furniture

 

Apartamento 

 

Kinfolk

 

Cereal 

 

Disegno

 

Open House Magazine

 

ICON

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Novi trend u uređenju interijera! - Eklektično

Prostori idealni za one koji ne vole minimalizam

Stefano Seletti: (R)evolucija dizajna

Zahvaljujući vizionarskoj demokratizaciji dizajna svakodnevnih predmeta, talijanski Seletti osvojio je svijet jedinstvenom kombinacijom ekskluzivnog dizajna i pristupačnih cijena, što je njegove proizvode približilo širokoj publici

▲ Povratak na vrh