Ariana Grande u očima poznatog redatelja fashion filmova

12.07.2019.

Vibre R&B-a 90-ih u spotu ''in my head''

Još jedna pjesma s albuma ”thank u, next” jedne od vokalno najjačih izvođačica današnjice izdvojila se kao hit singl, a ovoga je puta fenomenalna Ariana Granda surađivala s Bardiom Zeinalijem! Sam je Zeinali, podrijetlom Kanađanin, nekoć sanjao o karijeri glazbenika, pa stoga ne čudi da povremeno režira i glazbene spotove, iako je prvenstveno poznat po modnim videima. Štoviše, upravo on stoji iza vizuala ovogodišnje Met Gale!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bardia Zeinali (@bardiazeinali) on

Budući da kategorički ne vjeruje u slatke grijehe i hoch ukus, nije kulturni snob te mu je pojam campa odavno poznat, Zeinali je s razlogom izabran kao kreativni direktor video vizuala Met Gale baš ove godine. A budući da ni Ariana Grande ne zazire od idejno over-the-top vizuala u zadnje vrijeme, poput onih u spotu za ”God is a woman”, našli su se u pravi trenutak!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bardia Zeinali (@bardiazeinali) on

 

U videu za pjesmu in my head, Zeinali je Arianu uhvatio ribljim okom u bijeloj kutiji a la Jamiroquai, a njezin zaštitni znak – čizme koje sežu sve do bedara, ovaj put od vinila – pod svjetlom bijele kutije izgledaju poput kakve viskozne tvari u koju je umočila noge. Njezin rep nikad nije bio dulji, a look je upotpunila crna bomberica njujorškog brenda AREA.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bardia Zeinali (@bardiazeinali) on

 

Institucijska teorija umjetnosti Georgea Dickiea govori nam kako se neko umjetničko djelo može takvim smatrati samim time što se našlo u muzeju ili galeriji te tako razni uporabni predmeti dobivaju novo značenje pod galerijskim svjetlima u posve bijelim prostorijama. Znači li to, po analogiji, da je in my head zapravo fashion video? Budući da su odjevni komadi i stil naglašeni do te mjere da je u jednom trenu sve što ostane od Ariane čizme i kosa, zasigurno se radi o koketiranju između spota i modnog vizuala.

 

Piše: D.M.
Fotografije:Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh