Armie Hammer je navodno… kanibal?

18.01.2021.

A mi smo mislile da je Armie samo još jedno lijepo, pomalo dosadno hollywoodsko lice…

Iz antologije „Baš kad smo mislile da je Hollywood postao pitom…“ društvene je mreže razbuktala vijest da Armie Hammer, plavooka zvijezda koju smo nedavno gledale u remakeu klasika Rebecca, ima vrlo specifične i unekoliko uznemirujuće seksualne fantazije. U seriji screenshotova koji su zaplovili mrežama koje život znače, Hammer je navodno slao prilično eksplicitne DM-ove ženama s opisima seksualnih fantazija o dominaciji i kanibalizmu. 

Između ostaloga je jasno da je Hammer, ako ima istine u ovim tračevima, imao niz vanbračnih afera, a diskusiji su se priključile neke njegove bivše partnerice poput Courtney Vucekovich i Jessica Ciencin Henriquez sa svjedočanstvima da Hammer doista ima prilično mračne seksualne sklonosti te da je sklon partnerice izmanipulirati da sudjeluju u praksama koje im nisu ugodne. 

E sad, kada je riječ o seksualnom kanibalizmu, prije nego što zamislite Hannibala Lectera, vrijedi istaknuti da je riječ o kinku unutar BDSM spektra koji gotovo nikada ne uključuje zaista konzumaciju tuđeg tijela u doslovnom smislu, štoviše, u BDSM igrama nikada nije riječ o bilo kakvoj vrsti nasilja i stvarne povrede. Kanibalistički elementi, koliko god dramatično zvučali, uključuju i malo žešće grickanje, neki vole liznuti krv partnera, neki baš jako uživaju u oralnom seksu ili tome da kušaju hranu s partnerova tijela, a neki vole zamišljati kanibalističke prizore koje ne bi ni u ludilu izveli zaista. Hammer je primjerice, navodno, napisao: „Ja sam 100% kanibal. Želim te pojesti. Fuck. To je zastrašujuće priznati. Nikad to prije nisam priznao.“ Na nekim screenshotovima vidljivo je da Hammer piše kako želi „odgristi dijelove“ osobi kojoj se obraća, „piti krv“ i „pojesti srce“. Kinky? Da. Za osudu? Samo po sebi ne. Tehnički, Twilight i drugi vampirski narativi puni su kanibalističkih fantazija, samo što se u tom kontekstu to naziva romantikom, pa sad vi recite. 

Fetiši su normalni, zdravi i – privatni, tako da Hammerovi fetiši nisu sami po sebi problematični, a ovako ih raspaliti po društvenim mrežama ne bi bilo u redu, da nije elementa latentne ili eksplicitne prisile te psihološkog pritiska o kojem su progovorile njegove bivše partnerice. „Nekako vas opčini i dok je silno šarmantan, zapravo vas priprema za te stvari koje su puno mračnije, teže i proždiruće. Kad kažem proždiruće, mislim mentalno, fizički, emocionalno, financijski, u svakom smislu,“ izjavila je Vucekovich, rekavši i da se našla u situacijama da radi stvari, između ostaloga i seksualno, koje nije zapravo htjela. Neki parovi uživaju u sub-dom dinamici koja može biti prisutna u različitim segmentima veze, ali čim se dovede u pitanje pristanak, ulazimo u sivu zonu koja nije samo „50 nijansi sive“ nego puno mračniji teren zlostavljanja koje je apsolutno nedopustivo. I više nego se zabavljati idejom da dosadno lijepi Hammer ima pomaknute afinitete, važno je istražiti i osuditi bilo koju vrstu zlostavljačkog ponašanja u svakom i bilo kojem odnosu. 

Nakon kontroverze, Hammer se povukao iz projekta Shotgun Wedding u kojem je trebao taman trebao početi glumiti pored zvijezde i producentice filma Jennifer Lopez. Daleko od toga da se skrušeno povukao, Hammer je izjavio: „Neću odgovarati na ove bullshit tvrdnje, ali u svjetlu zlobnih i neistinitih online napada protiv mene, ne mogu mirne savjesti ostaviti svoju djecu na četiri mjeseca kako bih snimao film u Dominikanskoj Republici. Lionsgate me podržava u ovoj odluci i zahvalan sam im na tome.“ Za pretpostaviti je da je Lionsgate zahvalan da nadolazeći rom com neće imati bizarnu uvertiru o kanibalizmu, a vjerujemo da neće biti teško pronaći dostojnu zamjenu za Hammerovu ulogu. U međuvremenu, ako se ikada nađete u odnosu u kojem vam slobodna volja izmiče na neugodne načine, potražite pomoć da izađete iz njega. Nema potrebe za sramom, ne grizite se (pardon) ako ste i činile stvari koje vam nisu bile ugodne i s kojima se ne biste inače poistovjećivale, ravnajte se samo po svojim osjećajima. Kink je okej, ali granice pristanka moraju ostati savršeno jasne.

Piše: A.F.

Fotografija: Profimedia

Pročitajte i...

Jennifer Lopez o botoksu: 'Ne moram lagati…'

Nakon što je predstavila kozmetičku liniju, J.Lo je morala (opet) adresirati pitanje botoksa i drugih kozmetičkih zahvata

Glas nove generacije: Alexandria Ocasio-Cortez o vlastitom iskustvu zlostavljanja i strahu za život

"Oni koji kažu: možemo li samo nastaviti dalje, zapravo žele poručiti: možeš li zaboraviti na to kako bismo to mogli ponoviti?"

Modne poruke pomirenja na Bidenovoj inauguraciji

Je li JLo zaista usred nastupa na predsjedničkoj inauguraciji zavapila "Let's get loud?"

5 fitness savjeta JLo za besprijekorne trbušnjake

Pjevačica i glumica u svojoj 52. godini izgleda - wow!

Jennifer Lopez izgleda sjajno u novoj kampanji za Coach

Jesenska kolekcija inspirirana je opusom Jean-Michel Basquiata

▲ Povratak na vrh