Dokumentarac o slavnom fotografu i oskarovcu Cecilu Beatonu koji ne smijete propustiti

02.07.2018.

Iako Cecil Beaton pripada nekom drugom vremenu, sada napokon možemo proniknuti u njegov fotografski genij u dokumentarcu "Love, Cecil"

Kao jedna od nezaboravnih figura umjetničke, modne i društvene scene dvadesetog stoljeća, Cecil Beaton nije bio samo fotograf, već i ilustrator, pisac, scenograf, kostimograf, ljubitelj mode, estetike i šušura. Zbog toga ne čudi da je njegova biografija privukla mladu režiserku Lisu Immordino Vreeland koju smo već upoznali kao autoricu hvaljenih dokumentaraca “Diana Vreeland: The Eye Has to Travel” i “Peggy Guggenheim: Art Addict”.

Immordino Vreeland je ovom filmu “Love, Cecil” pristupila s velikim strahopoštovanjem, oduševljena prije svega Beatonovim fotografijama. A kad je krenula s dubljim istraživanjem, shvatila je kako je Beaton bio mnogo više od fotografske zvijezde. Kroz film nas vodi sam Beaton, čije dnevničke zapise u filmu prenosi Rupert Everett, ali i kroz razgovore s ljudima koji su ga poznavali ili istraživali njegov rad.

U filmu se osjeti njena očaranost Beatonovim opusom i karakterom, ista ona očaranost koju su prema njemu gajili svi s kojima je radio. “Nitko nije znao zamahnuti mađioničarskim štapićem i raspršiti čaroliju kao Cecil Beaton,” govori u filmu Sir Roy Strong, direktor londonske Nacionalne galerije portreta i muzeja V&A. Dio te čarolije donosi film “Love, Cecil”, dokumentarac koji nikako ne smijete propustiti.

Piše: Maja Karnik
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

britney spears

U pripremi su još četiri dokumentarca o Britney, jesu li potrebni?

Pomažu li dokumentarci o Britneyinoj borbi za slobodu subjektu koji prikazuju ili je pjevačica ponovno postala objekt kojeg mediji eksploatiraju?

h.e.r.

Kreacija koju je H.E.R. nosila na Oscarima hommage je jednoj glazbenoj legendi

Njezin je stilist želio kanalizirati 'pobjedničku energiju'

oscari 2021

Što su nosile zvijezde na sinoćnjim Oscarima?

Pobjednici nas nisu previše iznenadili, a glamurozni lookovi?

angelina jolie

Angelina Jolie otkrila kako joj je razvod od Brada Pitta utjecao na karijeru

Angelina Jolie vraća se na velike ekrane u akcijskim ulogama

▲ Povratak na vrh