ELLE Intervju: Goran Bogdan

25.01.2020.

Razgovor s jednim od najpopularnijih domaćih glumaca

Goran Bogdan u neprestanoj je mijeni. Tek je nešto više od desetljeća što je odustao od ozbiljne karijere makroekonomista i dao otkaz u Ministarstvu financija pa, umjesto toga, postao romantični Vlaj Ante Kevo u “Sonji i biku”, potom glumio ruske i crnogorske gangstere u ozbiljnim američkim i britanskim produkcijama, a bio je i špijun revolucionar Mustafa Golubić u kultnoj srpskoj seriji “Senke nad Balkanom”. Već je godinama i ozbiljan kulturni entrepreneur u rodnom Širokom Brijegu sa svojim glazbeno-teatarsko-književnim festivalom West Herzegowina Fest, da ne govorimo o kazališnim ulogama koje je volio, ali odnedavno se ipak odrekao dasaka koje život znače i svog ZKM-a. Ukratko, on je jedan od naših najuspješnijih glumaca s ozbiljnom karijerom i izvan hrvatskog filma i kazališta, a ima samo jednu konstantu u svojem životu vječnih mijena – ne želi reći ni riječi o privatnom životu! Dakako, morali smo ga još jednom iskušati i zamoliti da baš nama ispriča je li istina ono što pišu neki srpski portali i novine kad najavljuju romantično vjenčanje na proljeće s prelijepom srpskom glumicom Jovanom Stojiljković koju je upoznao na snimanju “Senki”.

Znamo da o privatnom životu ne želite govoriti, no hoće li biti vjenčanja? Hoće li biti romantično ili rokersko?

Goran: Sve ste rekli. Znate da ne pričam, ali reći ću ipak samo jedno: često o sebi svašta čitam pa se ponekad ugodno, a ponekad neugodno iznenadim onim što čujem. Valjda to ide tako. Nastojim se ne obazirati. Ne uspijem uvijek. Psi laju, karavane prolaze. Pokušavamo drugom, lukavijom taktikom doznati nešto od muškarca kod kojeg itekako cijenimo što je džentlmen staroga kova i “ne ljubi pa o tome okolo priča”.

Što biste voljeli da vam donese 2020., ta čudna godina koja se nama iz prošlog stoljeća činila nezamislivo daleka, udaljenija od “Odiseje u svemiru”? Vama je možda i prijelomna, napunit ćete 40 godina, što su odlične godine za karakternoga glumca, ali i romantičkog junaka. No koja je to granica koju biste voljeli prijeći, što naučiti, što iskusiti, gdje se naći?

Goran: Koliko god je mi oholo promatrali i onomad zamišljali, planirali svašta, eto nje i smije nam se u lice. Nemamo robote ni one leteće skateboarde iz “Povratka u budućnost”. Zapravo, sve je isto. Ne znam što bih zapravo htio. Volim prelaziti granice, znatiželjan sam što je iza. Svoje pogotovo, kao i one državne i htio bih što više njih ove godine prijeći. Učiti konstantno, propitivati, a na kraju se pronaći u sebi.

 

Za koga navija na Oscarima, gdje mu je najljepše živjeti, detalje o aktualnim i budućim projektima i još štošta pročitajte u intervjuu Nade Mirković u posljednjem broju ELLE časopisa. 

Tekst: L.H.

Fotografije: Elle veljača 2020.

Pročitajte i...

Nika Turković: Soundtrack glazbene (r)evolucije

Nekadašnja zvjezdica Eurovizije danas je glazbena diva u punom sjaju, čiji jastučasti electro zvuk ponekad rasvjetljava ljepote sakrivene u mraku, a ponekad nastanjuje ljubavni raj… U povodu novog objavljenog singlea Nika Turković iskoristila je svoje čarobne moći otvaranja vremenskih pukotina u nakrcanom rasporedu između dviju karijera da nam otkrije što se sve odvija behind the scenes u jeku rada na jednom od najiščekivanijih albuma godine…

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

Jeste li pročitali srpanjski Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova dođite do omiljenog Elle sadržaja

10 razloga da kupite srpanjsko izdanje magazina Elle!

Novi broj je upravo stigao na kioske i „miriše“ na ljeto. Otkrijte koji će modni trendovi ove sezone dominirati plažama i street style scenom, testirajte svoje beauty znanje u zabavnom kvizu, zavirite u uzbudljiv svijet zagrebačke pjevačice i influencerice Nike Turković i informirajte se koje knjige i serije obavezno ponijeti na more. Elle je sve što vam treba za duplu dozu zabave!

ELLE Intervju: Antoneta Bursac, osnivačica brenda Klarskin

Djevojka rodom iz Trogira čiji se wellness brend prodaje na Net-a-Porteru!

▲ Povratak na vrh