ELLE Intervju: Goran Bogdan

25.01.2020.

Razgovor s jednim od najpopularnijih domaćih glumaca

Goran Bogdan u neprestanoj je mijeni. Tek je nešto više od desetljeća što je odustao od ozbiljne karijere makroekonomista i dao otkaz u Ministarstvu financija pa, umjesto toga, postao romantični Vlaj Ante Kevo u “Sonji i biku”, potom glumio ruske i crnogorske gangstere u ozbiljnim američkim i britanskim produkcijama, a bio je i špijun revolucionar Mustafa Golubić u kultnoj srpskoj seriji “Senke nad Balkanom”. Već je godinama i ozbiljan kulturni entrepreneur u rodnom Širokom Brijegu sa svojim glazbeno-teatarsko-književnim festivalom West Herzegowina Fest, da ne govorimo o kazališnim ulogama koje je volio, ali odnedavno se ipak odrekao dasaka koje život znače i svog ZKM-a. Ukratko, on je jedan od naših najuspješnijih glumaca s ozbiljnom karijerom i izvan hrvatskog filma i kazališta, a ima samo jednu konstantu u svojem životu vječnih mijena – ne želi reći ni riječi o privatnom životu! Dakako, morali smo ga još jednom iskušati i zamoliti da baš nama ispriča je li istina ono što pišu neki srpski portali i novine kad najavljuju romantično vjenčanje na proljeće s prelijepom srpskom glumicom Jovanom Stojiljković koju je upoznao na snimanju “Senki”.

Znamo da o privatnom životu ne želite govoriti, no hoće li biti vjenčanja? Hoće li biti romantično ili rokersko?

Goran: Sve ste rekli. Znate da ne pričam, ali reći ću ipak samo jedno: često o sebi svašta čitam pa se ponekad ugodno, a ponekad neugodno iznenadim onim što čujem. Valjda to ide tako. Nastojim se ne obazirati. Ne uspijem uvijek. Psi laju, karavane prolaze. Pokušavamo drugom, lukavijom taktikom doznati nešto od muškarca kod kojeg itekako cijenimo što je džentlmen staroga kova i “ne ljubi pa o tome okolo priča”.

Što biste voljeli da vam donese 2020., ta čudna godina koja se nama iz prošlog stoljeća činila nezamislivo daleka, udaljenija od “Odiseje u svemiru”? Vama je možda i prijelomna, napunit ćete 40 godina, što su odlične godine za karakternoga glumca, ali i romantičkog junaka. No koja je to granica koju biste voljeli prijeći, što naučiti, što iskusiti, gdje se naći?

Goran: Koliko god je mi oholo promatrali i onomad zamišljali, planirali svašta, eto nje i smije nam se u lice. Nemamo robote ni one leteće skateboarde iz “Povratka u budućnost”. Zapravo, sve je isto. Ne znam što bih zapravo htio. Volim prelaziti granice, znatiželjan sam što je iza. Svoje pogotovo, kao i one državne i htio bih što više njih ove godine prijeći. Učiti konstantno, propitivati, a na kraju se pronaći u sebi.

 

Za koga navija na Oscarima, gdje mu je najljepše živjeti, detalje o aktualnim i budućim projektima i još štošta pročitajte u intervjuu Nade Mirković u posljednjem broju ELLE časopisa. 

Tekst: L.H.

Fotografije: Elle veljača 2020.

Pročitajte i...

peitho

Poklanjamo vam dizajnerski nakit Peitho uz godišnju pretplatu na Elle!

Pretplatite se na Elle i poklanjamo vam dizajnerski nakit Peitho – srebrnu ogrlicu ili naušnice. Zablistajte uz ovaj modni detalj koji će svakoj ženi pružiti dozu elegancije i profinjenosti. Odaberite između ogrlice ili naušnica. Uz to, darujemo vam i prva 4 broja Ellea i šaljemo na kućnu adresu. Požurite jer prvih 10 pretplatnika osvaja ovaj VIP tretman by Elle

Single & fabulous: Zašto su single žene najsretnija skupina na svijetu

Od bijesne usidjelice do crazy cat lady - solerice tradicionalno nemaju atraktivnu reputaciju, no suvremene studije pokazuju da su najsretnija skupina na svijetu upravo - single žene. U društvu u kojem se čini da je osnovna mjerna jedinica par, ostati slobodan na duge staze još je tabu i dok sve više mladih ljudi napušta uvriježene ljubavne obrasce, a mnogi istražuju aromantični spektar, je li vrijeme da redefiniramo odnos prema sretnom soliranju?

Urša Raukar: 'Ne treba gubiti ideale, bez ideala život nema smisla'

Jedna od najmarkantnijih glumica na kazališnoj sceni, ali i strastvena aktivistkinja srasla sa zagrebačkim ulicama, Urša Raukar beskrajno je inspirativna i topla osoba koja isijava nesalomljivu snagu premreženu iskrenom nježnošću. U intervju za aktualno izdanje magazina Elle progovorila je o dubokoj ljubavi prema kazalištu, gradu i neumornoj vjeri u borbi za svjetliju budućnost…

Priča o kupovini jednog planera iliti 'kako se i dalje nadati kad nam opetovano izmiče tlo pod nogama?'

Čak i kada se sve ostalo urušava, nada tvrdoglavo opstaje. Ali što kada bol i strah stvaraju toliku buku da više ne razaznajemo vlastiti glas?

Zavirite u staklenu kuću na Avali i resort u Kostariki u Elle Decorationu - dar uz novi broj magazina Elle

Travanjski Elle svim čitateljima poklanja magazin ELLE Decoration! Vrijeme je za mini proljetni makeover vašeg životnog prostora! Otkrijte originalne savjete i najinspirativnije ideje za uređenje interijera i eksterijera. Elle Decoration na dar potražite uz novi Elle na svim kioscima

Blurred minds: Mitovi o ženama i alkoholu

S jedne je strane konzumacija alkohola među pripadnicama ljepšeg spola u neprekidnom strmom rastu, a s druge su strane mladi sve skloniji apstinenciji ili minimalizmu… Žive li žene doista (lakše) na alkoholni pogon, koja je logika kontradiktornih trendova i postoji li razlog za zabrinutost?

▲ Povratak na vrh