ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

10.05.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 10. do 17. svibnja?

U susret vikendu i tjednu pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko vam ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

 

Kino i kazalište

Subversive Film Festival: Agnès Varda

U sklopu Subversive Film Festivala u Kinu Tuškanac možete pogledati veliku retrospektivu filmova nedavno preminule redateljice, scenaristice, montažerke, fotografkinje, umjetnice, te “bake” i “majke” francuskog novog vala – Agnès Varde.

 

 

 

Izložbe i događanja

Muzeji izvan muzeja 2019 10-17/05/

Ove godine, čak sedam zagrebačkih muzeja predstavit će se u tzv. „MIM paviljonu“ – impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture u obliku velikog gnijezda, u čijem „krilu“ su smješteni muzeji sudionici. Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u realizaciji brojnih radionica i predavanja.

 

 

Zagreb Design Week 

Stiže šesti Zagreb Design Week inspiriran temom „Changing the Game / Nova budućnost“

 

Art Zagreb 2019 16-19/05/2019

Art Zagreb predstavlja radove pedesetak najboljih hrvatskih, suvremenih, likovnih umjetnika. Pogledaj i kupi umjetnička djela, doživi probrane izložbe, informiraj se o tržištu umjetnosti na panel diskusijama i filmskim projekcijama.

 

FreeZURA predavanje Ive Nerine Sibile: „Inkluzivne plesne prakse“ 11/05/2019

U subotu 11. svibnja 2019. s početkom u 14 sati (dvorana u Argonautskoj ulici 28, Pula) u sklopu radionice suvremenog plesa projekta FreeZURA predavanje pod nazivom „Inkluzivne plesne prakse“ održat će I va Nerina Sibila. Predavanje je otvoreno za sve građane, a nakon predavanja slijedi otvorena radionica na istu temu.

 

Izlasci

Mile Voli Disko // subota, 11.5. // Pločnik, Zagreb

 

Zagreb Beer Fest 2019 16/05/2019

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Pročitajte i...

Csilla Barath Bastaić

Csilla Barath Bastaić: 'Htjela bih utjeloviti nekonvencionalne, buntovne, neprilagođene žene'

S toplom i britkom Csillom Barath Bastaić o glumi, psihologiji i patrijarhatu

Održana svečana 100. izvedba predstave 'Tko je ovdje lud'

Održana je svečana 100. izvedba predstave ‘Tko je ovdje lud?’ i ujedno prva izvedba te predstave on line uživo. Na kazališne daske za gledatelje pred ekranima i u kazališnoj dvorani ponovno su stali doktorica Kokica i doktor Zver s nizom svojih korisnika u svijetu koji puca po šavovima.

CineStar Cinemas uskoro otvara kino nove generacije u Sarajevu

Dobitniku nagrade za najboljeg europskog kinoprikazivača ovo je 25. kino u regiji

Kako šarmantno razbijati predrasude - razgovor s Ecijom Ojdanić

Glumica, osnivačica i ravnateljica kazališta Moruzgva, svestrana Ecija Ojdanić otkriva nam kako se pripremala za ulogu Vlajne u novoj predstavi Vla-Vla-Vlajland, uoči zagrebačke premijere 18. listopada u kazalištu Vidra

▲ Povratak na vrh