ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

15.02.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 16. do 22. veljače?

U susret vikendu i tjednu pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko vam ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

 

Kino i kazalište

 

Portreti: Znamenite uloge Ive Gregurevića

Utorak, od 18.do 20.02.2019. u 19 sati.

 

Kazališne ljubavne priče Dženise Pecotić i Tihane Cizelj u Kazališnoj kavani Kavkaz

Sa četiri ljubavne priče odjenuta je Kazališna kavana Kavkaz. Priče nisu ispričane samo perom pisaca već su i postavljene na mnogobrojne kazališne daske i na filmska platna.

 

Predstava Titon ponovno na daskama CeKaTe Teatra

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 20 sati na sceni će tako ponovno zaigrati Judita Franković Brdar u ulozi grčke božice zore Eoje te čak tri Titona kojeg tumače Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek i Marko Braić. Tekst i režiju potpisuje Vlatka Vorkapić, a produkciju Lidija Ivanda.

 

Alt- KNAP u veljači

Kroz tri četvrtka tijekom veljače u programu Kazališta KNAP moći ćete pogledati alternativne kazališne produkcije pod zajedničkim nazivom „Alt- KNAP“.

Izložbe i konferencije

 

DHFR | Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji održat će se 21. i 22. veljače u zagrebačkom muzeju Mimara i u prostorima Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR). Konferencija u organizaciji DHFR-a okupit će brojne istaknute predstavnice domaće i svjetske audiovizualne industrije s ciljem poticanja rasprave o ulozi i položaju žena u filmskoj industriji. 

 

Izlasci

FonoKinoteka: J.R. August

Prvo ovogodišnje izdanje FonoKinoteke 22. veljače ugostit će J.R. Augusta, jednog od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene.

ZgIGNOR – zagrebačka premijera ljubljanskog IGNOR-a

Kultni program ljubljanskog undergrounda pod nazivom IGNOR u Vinylu 18.veljače.

Samo Tvrdo.

Subota / 16.2.2019 / 22-08h u Staroj Klaonici

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Pročitajte i...

Održana svečana 100. izvedba predstave 'Tko je ovdje lud'

Održana je svečana 100. izvedba predstave ‘Tko je ovdje lud?’ i ujedno prva izvedba te predstave on line uživo. Na kazališne daske za gledatelje pred ekranima i u kazališnoj dvorani ponovno su stali doktorica Kokica i doktor Zver s nizom svojih korisnika u svijetu koji puca po šavovima.

CineStar Cinemas uskoro otvara kino nove generacije u Sarajevu

Dobitniku nagrade za najboljeg europskog kinoprikazivača ovo je 25. kino u regiji

Kako šarmantno razbijati predrasude - razgovor s Ecijom Ojdanić

Glumica, osnivačica i ravnateljica kazališta Moruzgva, svestrana Ecija Ojdanić otkriva nam kako se pripremala za ulogu Vlajne u novoj predstavi Vla-Vla-Vlajland, uoči zagrebačke premijere 18. listopada u kazalištu Vidra

Kino Europa je ponovo s nama!

Na 95. rođendan kina predstavljena je nova platforma

▲ Povratak na vrh