ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

01.03.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 1. do 7. ožujka?

U susret vikendu i tjednu pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko vam ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

Kino i kazalište

Projekcija filma 04.03., s početkom u 19:00h: MIRAI (r. Mamoru Hosoda, 2018.)

„Mirai“ je svjetsku premijeru doživio prošle godine na Cannes Film Festivalu, i ne samo to – bio je prvi japanski animirani film koji je imao čast imati svoju premijeru na Cannesu.

Historijski amaterizam: Hrvoje Turković

“Historijski Amaterizam” posvećen je istraživanju klupske prošlosti i predstavljanju njegovih autora kroz ponovna prikazivanja njihovih manje poznatih, nevidljivih ili teško dostupnih filmova.

 

Izložbe 

Tjedan Japana ★Japan Week 2019

Od 2. do 8. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu održati će se Tjedan Japana. Cilj ove manifestacije je kroz svakodnevna predavanja, demonstracije, radionice i dr. upoznati posjetitelje s različitim aspektima japanske kulture, a ovogodišnji program donosimo niže u nastavku.

 

Bojan Radovič: Projekt Hirošima / Hiroshima Project

U ponedjeljak, 4. ožujka u 19 sati u Galeriji Spot otvara se izložba “Projekt Hirošima” Bojana Radoviča.

 

Kulturni centar Mesnička – Olaf Wyludda – Izložba fotografija

Olaf Wyludda njemački je fotograf, rođen 1960 u Dresdenu, u Saveznoj Republici Njemačkoj, a od 2014. godine u Zagrebu živi i radi kao slobodni fotograf i fotoreporter.

 

Mimara – predavanje “Trgovina umjetninama”

Predavanje će se održati u petak 1. ožujka 2019. u 11 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara. U fokusu ovog predavanja biti će trendovi na tržištu umjetninama i recentna ponuda najvećih internacionalnih burzi i aukcijskih kuća poput Christie’sa i Sotheby’sa.

 

 

Polugodište

Izložba pod nazivom “Polugodište” otvara se u petak, 1. ožujka u 19 sati u Galeriji Nova (Teslina 7) i ostaje otvorena do 16. ožujka.

 

 

Izložba / Josip Zanki / Mantra suosjećanja

Zankijeva umjetnička djela arene su nekonvencionalne imaginacije. Njegovi su umjetnički prostori višedimenzionalni i u njima ravnopravno supostoje različite razine stvarnosti: i ona koju bi svakidašnje norme odredile kao realnu, i ona, jednako stvarna, sveta ili mitska. Galerija Galženica vas poziva na otvorenje izložbe Josipa Zankija 1. ožujka 2019. u 19 sati.

 

Izlasci

DJ Yella iz N.W.A u Zagrebu

DJ Yella, originalni član N.W.A legendarne rap grupe, premijerno dolazi u The Garden Brewery u srijedu, 6. ožujka, u sklopu proslave 25. obljetnice Blackouta.

 

Katran Music Festival – 10 Godina Katrana

Povodom 10e godišnjice Katrana Shock Show Industry i Museum Katran Vam predstavljaju Katran Music Festival.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Pročitajte i...

Volite vintage? Ovo su zagrebačke adrese koje morate posjetiti!

Zagrebačka prevoditeljica Ivana Ostojčić velika je ljubiteljica vintage komada pa smo je zamolili da s nama podijeli svoje tajne lokacije za jedan nezaboravan old school shopping!

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 18. do 25. listopada?

▲ Povratak na vrh