Hvar proglašen jednim od najboljih otoka na svijetu

08.10.2020.

Condé Nast Traveler objavio je top listu svjetskih otoka, a među njima je i naš najsunčaniji otok

Condé Nast Traveler, američki časopis posvećen putovanjima, objavio je ovogodišnju top listu najboljih otoka na svijetu po izboru čitatelja. U anketi je glasovalo preko 600 000 čitatelja, a odabrano je ukupno 35 najboljih među kojima se nalazi i Hvar.

Hvar se već prošle godine našao na toj top listi i to kao pobjednik u europskoj kategoriji, a ove je godine na četvrtom mjestu.

Ta titula još više znači u godini kada su putovanja bila otežana i mnogo rjeđa, a brojni putnici morali su se oslanjati na uspomene. Na Hvaru su, osim sunca i tirkiznog mora, najsnažniji dojam na posjetitelje ostavila polja lavande te tvrđava Fortica.

Odabrani otoci podijeljeni su po regijama: Afrika, Azija, Australija i južni Pacifik, Karibi i Atlantik, Europa, srednja i Južna Amerika te Sjeverna Amerika. Od europskih otoka, osim Hvara, na top listi našli su se samo grčki otoci, i to Mykonos, Kreta, Zakynthos i Folegandros.

Tekst: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Stvarna mjesta na kojima ćete se osjećati kao da se nalazite u filmu Wesa Andersona

Jarke boje poput narančaste, tirkizne i ružičaste, simetrija, nostalgija za prošlim vremenima u starim vlakovima, telefonskim govornicama i zaboravljenim prometnim znakovima, hoteli i svjetionici...

Uvijek predivna Amalfijska obala

La bella Italia... tako blizu, a trenutno tako daleko!

Raj na zemlji: Palawan

Nije čudo da je ovaj prekrasni filipinski otok dobio nagradu 'Travel + Leisure's Best Awards 2020' za “najbolji otok na svijetu”: njegova je obala prepuna idiličnih snježno bijelih plaža s kristalno čistim morem, a za posebni dojam tu su dramatične vapnenačke litice…

U ovom chic hotelu na Santoriniju se definitivno vidimo

Tko kaže da ne možemo već početi planirati buduće zaslužene odmore?

Maštamo o chillanju uz ove bazene

Inspirativne lokacije za odmor iz snova

▲ Povratak na vrh