Ilustracije Maje Tomljanović inspirirane životom u izolaciji

05.04.2020.

Sjajni vizuali poznate ilustratorice

Maja Tomljanović grafička je dizajnerica i ilustratorica iz Samobora, a najpoznatija je po vedrim i kolorističnim ilustracijama girl power tematike. Njezine radove prepoznatljive estetike koji ponekad tematiziraju važna društvena pitanja, a ponekad puku svakodnevicu prati više od 24.000 pratitelja na društvenoj mreži Instagram dok ih, preko popularne platforme Etsy (te niza drugih platformi), naručuje čitav svijet reseći njima svoje zidove.

Otkako nas je zadesila iznenadna kriza povezana s pandemijom koronavirusa i sve nas potjerala između četiri zida naših domova, ilustratorica Maja Tomljanović na svom je Instagram profilu podijelila pregršt sjajnih ilustracija koje tematiziraju upravo život u izolaciji s kojim se svi danas možemo poistovjetiti. Njezine šarene vizuale ukrasili su savjeti što činiti kod kuće kako bismo izbjegli suviše filozofiranja, ali i dosadu, Maja nam je svojim ilustracijama udahnula dašak optimizma, podijelila osobne razloge svoje svakodnevne zahvalnosti, ali i na sebi svojstven način poručila da ostanemo doma i izdržimo do kraja. Jedna od njezinih ilustracija u humorističnoj je maniri dočarala uzbuđenje oko kupovanja namirnica, ali i kaos rada kod kuće s nemirnim psom kao i dojam da nas odjednom zidovi našeg stana stišću. Maja na sjajan način unosi vedrinu i optimizam u situaciju koja se ponekad doima beznadnom no pritom ne upada u zamku banaliziranja, dajući nam pritom ono što nam danas svima treba, a to je osjećaj zajedništva, pokoji savjet i dašak dobrog starog humora.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

Ljubav “na relaciji” – u doba korone

Fotoreportaža od Švedske do Hrvatske

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

▲ Povratak na vrh