Instagram uvodi anti-bullying opciju!

04.10.2019.

Nova funkcija najpopularnije društvene mreže

Tema zlostavljanja u virtualnom prostoru već je odavno tema oko koje se žustro raspravlja. Bullying, kako u stvarnom životu pa tako i na internetu, može imati dramatične posljedice no često je anonimnost na internetu ta koja zlostavljačima “dopušta” da budu još brutalniji nego što je slučaj pri kontaktima lice u lice.

 

Zbog tih saznanja, Instagram je prošlog tjedna objavio kako uskoro uvodi novu anti-bullying opciju kratkog naziva Restrict, a koja će pokušati ograničiti vidljivost komentarima koji dolaze od strane zlostavljača. Nova funkcija, kako objašnjavaju iz Instagrama, “dati će moć korisnicima da se zaštite od zlostavljača i drže ih na oku”. Restrict opcija, naime, dopušta korisnicima da označe neželjene komentare drugih korisnika tako da oni ostanu vidljivi samo njima te da nemaju uvid u to da su za druge korisnike “nevidljivi”.

 

 

Također, poruke u DM pretincu koji dolaze od korisnika čije ste komentare označili sa “restrict” automatski će se spremati u “Message Request” sekciju. I dalje ćete moći pročitati spomenute poruke, ali vaš bully neće moći vidjeti jesti li pročitali poruku ili ne te neće moći vidjeti kada ste online.

 

 

Hoće li nova funkcija pridonijeti psihičkom stanju svojih korisnika koji se suočavaju sa zlobnim i zlostavljačkim komentarima tek ćemo vidjeti, no inicijativa je svakako hvale vrijedna.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

Usponi i padovi influencera u doba krize

Kako je pandemija utjecala na fenomen influencera i što o tome kažu neke od naših najdražih insta zvijezda...

Kako su influenceri zgrozili svijet?

Tanka je linija između digitalnog aktivizma i samopromocije

12 otkačenih Instagrama koji spajaju umjetnost i hranu

Naše dvije najdraže stvari ikad spojene u dvanaest nadrealnih profila koji će vam uljepšati život

Unuka Grace Kelly nova je zvijezda društvenih mreža

Oko 70 tisuća ljudi na Instagramu prati 21-godišnju Camille Gottlieb, kćerku princeze Stephanie i njezinog bivšeg tjelohranitelja Jean Raymonda Gottlieba, čija je tajna veza devedesetih punila stupce žutog tiska

▲ Povratak na vrh